İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95. Yıl Dönümü - Son Dakika
Kültür Sanat

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95. Yıl Dönümü

Yozgat'ta İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

12.03.2016 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Yozgat Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yozgat Lisesi Müdürü Şaban Dilbirliği, burada yaptığı konuşmada, tarihe yön veren milletlerin yetiştirdikleri eşsiz isimlerle nefes aldığını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un bu eşsiz isimlerden biri olduğunu ifade eden Dilbirliği, "Türk milleti kurtuluş mücadeleni askeri, siyasi ve manevi alanda üstün emek ve gayretle hazırlanmıştır. Akif, bu milleti kurtuluş mücadelesine manevi anlamda hazırlayan şahsiyetlerin başında gelir" dedi.

Ersoy'un doğru bildikleri uğruna yaşadığını belirten Dilbirliği, "Hayatını milletine adamış insanları ve eserlerini tam olarak anlatmak mümkün değildir. Anlatıldıkça bir daha yaşanılması imkansız bir hayat örneği sergilediklerini hissedersiniz. Akif de hepimiz için yaşanılması imkansız hayat örneklerinden birisi olmuştur" diye konuştu,

Dilbirliği, İstiklal Marşı'nın her mısrasında bir milletin varoluş destanının olduğunu, bu marşın bir milletin inanç irade ve azminin ete kemiğe bürünmüş hali olduğunu sözlerine ekledi.

Programda, "Asımın Nesli, Bizim Gençliğimiz" isimli tiyatro oyunu sergilendi, Mehmet Akif Ersoy konulu slayt gösterisi sunuldu ve "Bülbül" adlı şiir okundu. Törende, bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement