Kahvehanede "Kitap Okuma" Etkinliği - Son Dakika
Kültür Sanat

Kahvehanede "Kitap Okuma" Etkinliği

Kahvehanede "Kitap Okuma" Etkinliği

ÇAYASAD tarafından kentteki bir kahvehanede düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar, kitap okudu

13.11.2013 12:27

Çankırı'da vali ve il milli eğitim müdürünün de katılımıyla bir kahvehanede "kitap okuma" etkinliği düzenlendi.

Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği'nce (ÇAYASAD) kentteki bir kahvehanede gerçekleştirilen etkinlikte konuşan dernek başkanı Murat Yıldırım, kitap okumanın önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Kitap okumak, okunan kitapları değerlendirerek bir sonuca varmanın Çankırı'nın kültürel gelişimi için çok önemli olduğunu dile getiren Yıldırım, "Biz, bu etkinlikleri artırarak Çankırı'da kitap okumaya karşı bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Gençlerin bu yönde ilerlemeleri için onlara yönelik çalışmalarımız devam edecek" dedi.

ÇAYASAD Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Arslan da okuma etkinliği için kahvehaneyi seçmelerinin iki nedeni olduğunu belirterek, "Bizim inancımızın ilk emri 'oku'. Kıraathane ifadesi de buradan geliyor o nedenle ilk etkinliğimiz için burayı seçtik. Aslında bu tip yapıların ismi kahvehane. Kahvehanelerin bir bölümü zamanla şairlerin, ediplerin ve yazarların toplandığı okumaların yapıldığı yerlere de dönüşüyor. Biz de bu nedenle ilk okumamızı burada yapıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ile vatandaşlar, yanlarında getirdikleri kitapları okudu. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kahvehanede 'Kitap Okuma' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement