"Kar Beyaz"a "Kazakistan’dan "Grand Prıx" Ödülü - Son Dakika
Kültür Sanat

"Kar Beyaz"a "Kazakistan’dan "Grand Prıx" Ödülü

"Kar Beyaz"a "Kazakistan’dan "Grand Prıx" Ödülü

"9. Şaken Yıldızları Uluslarararası Film Festivali"nin en büyük ödülü "Grand Prix"yi alarak, bu ödüle sahip ilk Türk filmi oldu

19.05.2011 11:48

Selim Güneş'in, Türk Edebiyatı'nın en önemli isimlerinden Sabahattin Ali'nin "Ayran" adlı eserinden senaryolaştırdığı ve yönettiği "Kar Beyaz"; Kazakistan sinemasının en önemli yönetmenlerinden Şaken Aymanov'un anısına düzenlenen, "9. Şaken Yıldızları Uluslarararası Film Festivali"nin en büyük ödülü "Grand Prix"yi alarak, bu ödüle sahip ilk Türk filmi oldu.

"9. Şaken Yıldızları Uluslarararası Film Festivali"nin ödül töreni, 15 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirildi. Bu yıl Türkiye'den 5 genç sinemacının uzun ve kısa metrajlı filmleri ile katıldığı festivalin "Türk Sinemasına Bakış" bölümünde, uzun metrajlı toplam 10 Türk filmi yer aldı. Festivale katılan filmler arasındaki "Kar Beyaz" ; festivalin en büyük ödülü olan "Grand Prix" ödülünü almaya hak kazandı.

Filmin yönetmeni Selim Güneş, ödülünü, 18 Mayıs 2011, Çarşamba günü İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü'nde yapılan törenle, İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Gazi Coşan ve İ. Ü. Avrasya Enstitüsü Müdürü ve Şaken Yıldızları Uluslararası Film Festivali Organizasyon Komitesi Üyesi Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu'nun elinden aldı.

12 yaşındaki Hasan'ın bir günlük hikayesini anlatan "Kar Beyaz"da, Hakan Korkmaz, Sinem İslamoğlu, Gürsan Piri Onurlu, Kaya Akkaya, Ziver Armağan Açıl, Ruhan Odabaş ve Sinan Koçal rol alıyor. Ağustos Film'in yapımcısı olduğu "Kar Beyaz", gösterimde olduğu salonlarda sinemaseverleri bekliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Kar Beyaz'a 'Kazakistan’dan 'Grand Prıx' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement