Kırşehir'de Filistin'e Destek İçin Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Kırşehir'de Filistin'e Destek İçin Fotoğraf Sergisi

Kırşehir\'de Filistin\'e Destek İçin Fotoğraf Sergisi

Kırşehir'de oluşturulan ve savaşın çocuklar üzerindeki etkisini anlatan fotoğraf sergisi, çocukların bağışları ile ayakta duruyor. Ailelerinden aldıkları harçlıkları sergi alanına getiren çocuklar, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

24.10.2023 14:09  Güncelleme: 14:13

Kırşehir'de Filistin'e destek için oluşturulan ve savaşın çocuklar üzerindeki etkisini anlatan fotoğraf sergisi, çocukların bağışları ile ayakta duruyor.

Ailelerinden aldıkları harçlıkları Cacabey Meydanı'nda açılan fotoğraf sergisi alanına getiren çocuklar, yaptıkları bağışlarla duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Ortaokul öğrencisi Yasin Özalp, "Cacabey Meydanı'ndaki fotoğrafları görünce içim yanıyor. Ailemden aldığım harçlıkları çocuklar ölmesin diye gelip bağışlıyorum" dedi. Berra Ergül adlı öğrenci ise; kendisi yemek yerken lokmaların boğazına takıldığını belirtti. Ergül, "Savaşın çocuklarına üzülüyorum. Bazı insanlar ise fotoğraflara bakıp sadece geçiyor. İnsanlar bazen çok acımasız olabiliyor" diye konuştu.

5 yaşında savaşın çocukları için ağladı

Kırşehir'de bir yandan fotoğraf sergisine çocuklar harçlıklarını bağışlarken diğer yandan da 5 yaşındaki Ahmet Ersan'ın annesiyle izlediği savaş videosuna verdiği tepki sosyal medyada gündem oldu. Ersan, annesiyle yaptığı sohbette 'Çocuklar ölmesin, biz ölmeyelim' diye ağladı. Savaşın çocuklar üzerindeki etkilerini anlatmak amacıyla düzenlenen fotoğraf sergisinde savaşın yol açtığı yıkım, göçler ve çocukların yaşadığı zorluklar yer alıyor.

Yetişkinler, çocuklar kadar duyarlı değil

Filistin'e Destek Platformu Sorumlusu Hikmet Kılıç, çocukların savaşa karşı daha duyarlı olduğunu açıkladı. Kılıç, "Bizi en çok çocukların davranışları duygulandırıyor. Çocuklar yetişkinlerden daha duyarlı. Yetişkinlerin çoğu açılan savaş fotoğraflarıma dahi bakmıyor" ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Kırşehir'de Filistin'e Destek İçin Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement