Kolpa 'Aşk ve Hayat Hakkında' Albümü ile Geri Dönüyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Kolpa 'Aşk ve Hayat Hakkında' Albümü ile Geri Dönüyor

Kolpa \'Aşk ve Hayat Hakkında\' Albümü ile Geri Dönüyor

Kolpa, 2 yıllık bir aradan sonra Ocak ayında Pasaj Müzik etiketiyle yayınlamaya hazırlandıkları yepyeni albümleri 'Aşk ve Hayat Hakkında' ile geri dönüyor.

02.12.2013 13:58

KOLPA ile 'AŞK VE HAYAT HAKKINDA'

Türkiye'nin en başarılı pop-rock gruplarından ve kadrosu Barış Yurtcu (vokal), Bora Yeter (bas gitar), Cenk Taner Dönmez (gitar) ve Samuray Gökçe'den (davul) oluşan Kolpa, 2 yıllık bir aradan sonra Ocak ayında Pasaj Müzik etiketiyle yayınlamaya hazırlandıkları yepyeni albümleri 'Aşk ve Hayat Hakkında' ile geri dönüyor.

'Böyle Ayrılık Olmaz', 'Son Nefesim', 'Yatağın Soğuk Tarafı' ve 'Beni Aşka İnandır' gibi listelerde 1 numara olan şarkıların sahibi sevilen grup, geçtiğimiz sene bu başarısını sayısız ödülle tescilledi.

'En İyi Müzik Grubu' ve 'Şarkıları En Çok İndirilen Müzik Grubu' kategorilerinde çok sayıda ödül kazanan Kolpa, ayrıca 2 yıl üstüste Altın Kelebek Ödülleri'nde halkın oyları ile 'Yılın Müzik Grubu' ünvanını kimselere kaptırmadı.

Kolpa'nın 'AŞK VE HAYAT HAKKINDA' adını verdikleri 10 Ocak 2014 tarihinde yayınlanacak yeni albümlerindeki şarkıların besteleri Barış Yurtcu'ya ve sözleri de Haluk Kurosman' a ait. Albümü dinleyenlerin kendilerinden çok şey bulacakları, aşk, ayrılık, yalnızlık, gurur, mutsuzluk gibi temaların işlendiği albüm şimdiden önümüzdeki senelere damga vuracağının sinyallerini veriyor.

Bir önceki albümlerinde olduğu gibi Kolpa yeni albümlerinde de prodüktör olarak Haluk Kurosman ile çalıştı. Albümde bir Sezen Aksu şarkısı olan 'BENİ UNUTMA' nın Kolpa tarafından yapılmış yeni bir düzenlemesi de yeralıyor. Tam bir Sezen Aksu aşığı olan grubun albümünde ayrıca sanatçıdan esinlendikleri ve 'SEZEN'DEN' adını verdiklerini bir de şarkı bulunuyor.

Albümde klasik batı enstrümanlarının yanı sıra yaylılar, çello, trompet ve Türk Müzigi enstrümanlarından ud, kanun ve klarnet de kullanıldı.

Yeni yılın ilk günlerinde yayınlanacak olan yepyeni KOLPA albümünün ilk klibi 'Ölünmüyor Mutsuzluktan' adlı şarkıya çekildi. Kilyos Rumeli Feneri'nde Emir Khalilzade yönetmenliğinde çekilen klip, 16 saatte tamamlandı. Albümün imaj ve kapak fotoğrafları Deniz Özgün tarafından çekildi. Stil danışmanlığını da İlkyaz Özel yaptı. Klip, aralık ayının ilk haftasından itibaren müzik kanallarında izlenebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Kolpa 'Aşk ve Hayat Hakkında' Albümü ile Geri Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement