Konya'da Kültür-Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Konya'da Kültür-Sanat

Konya\'da Kültür-Sanat

Konya Devlet Tiyatrosu "Hangi Karını Seçeceksin" adlı oyun ile izleyicinin karşısına çıkacak.

28.04.2011 09:51

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) "Hangi Karını Seçeceksin" adlı oyun ile izleyicinin karşısına çıkacak. KDT, minik izleyicilere

"Yaramaz trompet, kırılgan viyolonsel, babacan kontrbas ve titrek trompet bir araya gelebilecek mi?" sorusunu "Orkestra" adlı oyunla yöneltecek.

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), Derek Benfield'ın yazdığı, Bengisu Gürbüzer Doğru'nun yönettiği "Hangi Karını Seçeceksin" oyunu sahneleyecek.

Dekoru Sertel Çetiner'e, kostümleri Funda Karasaç'a ve ışık düzeni Hakan Özdemir'e ait oyunda, Özge Mirzalı, Ali Volkan Çetinkaya, Ebru Gülerarslan, Özgür Keçeci, A. Şebnem Büyükkalkan, Özgür Baş, Gökçe Yurtsal, Mustafa İriilter, Recep Karademir, Ozan Çalım rol alıyor.

Karısı Sarah ve öldüğünü düşündüğü eski karısı Jessica'nın geri dönmesiyle iki kadın arasında kalan Pete'nin, bu zorlu durumdan kurtulmak için gösterdiği çabayı anlatan oyun, bugün ve yarın saat 20. 00'de, 30 Nisan Cumartesi günü saat 15. 00 ve 20. 00'de KDT sahnesinde izleyicinin beğenisine sunulacak.

KDT, "Orkestra" adlı çocuk oyunuyla minik izleyicilerin karşısına çıkacak. Zeki Yorulmaz'ın yazdığı, Volkan Çetinkaya'nın yönettiği oyunun dekor ve giysi tasarımı Özlem Karabay, ışık düzeni Hakan Özdemir'e ait.

Özgür Baş, Ebru Gülerarslan, Ahmet Çökmez, Çağatay Çiftçi, Berfu Kılıç, Eren Özyalçın, Yaşar Özboz'un rol aldığı oyunda, yaramaz trompet, kırılgan viyolonsel, babacan kontrbas, titrek trompet ve flütün birbirinden çok farklı enstrümanlar olduğu, her birinin tek başlarına kendilerine özgü sesler ve ezgiler yaratabilirken, bu yeteneklerinin bir araya gelerek muhteşem bir müziğe dönüşeceğinin farkına varamadıkları; günün birinde bu enstrümanları "birlikten kuvvet doğar" mesajıyla bir araya getiren şefin "Orkestra"yı kurması anlatılıyor.

Oyun, 3 Mayıs Salı günü ve 4 Mayıs Çarşamba günü saat 10. 30'da sahnelenecek.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Konya'da Kültür-Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement