Köprüde Buluşmalar Atölyesi’ne Başvurular Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Köprüde Buluşmalar Atölyesi’ne Başvurular Başladı

Köprüde Buluşmalar Atölyesi’ne Başvurular Başladı

Uluslararası İstanbul Film Festivali Genç Türk Sinemacıların Projelerini Uluslararası Platforma Taşıyor.

10.11.2010 13:40

İKSV tarafından 2-17 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlenecek 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin "Köprüde Buluşmalar Platformu" kapsamındaki Uzun Metrajlı Film Geliştirme Atölyesi'nin dördüncüsü, 13 ve 14 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Türkiye'den uzun metrajlı film projelerine açık olan atölye; sinemacılara projelerini sunacakları uluslararası bir platform yaratmak ve yapım süreci için gerekli desteği bulmalarına olanak vermek amacıyla düzenleniyor.

Köprüde Buluşmalar Platformu, Avrupa'dan ve Türkiye'den yapımcı, yönetmen, senaristler ve kurum temsilcilerini bir araya getirerek ortak yapımlara zemin hazırlayan ve uluslararası sinema sektöründe bir geleneğe dönüşen proje geliştirme atölyesini gerçekleştiriyor. Atölyede bu yıl da Arte, Eurimages, Torino Film Lab, Cinelink, Cinemart, Crossroads ve Sofia Meetings gibi uluslararası kuruluşlardan gelen temsilciler ve yapımcılar proje sahipleriyle finansal plan hazırlama ve profesyonel platformlarda proje sunumu üzerine görüşmeler yapacak ve projelerin uluslararası ilişkilerini başlatması için ilk adımlar atılacak.

Seçici Kurul tarafından yapılacak değerlendirme ile başvurular arasından seçilecek projeler, Proje Geliştirme Atölyesi'ne katılmaya hak kazanacak. Atölyenin ulusal ve uluslararası katılımcıları tarafından seçilecek projelere TC Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen 10.000 USD para ödülü, Fransız Ulusal Sinema Kurumu tarafından verilen 10.000 Euro para ödülü ve 25.000 TL değerinde Melodika Post-Prodüksiyon Destek Ödülü sunulacak.

2010 yılında TC Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın para ödülü ve Melodika Post-Prodüksiyon Destek Ödülünü alarak Saraybosna Film Festivali ile Erivan Film Festivali'nin atölyelerine katılan Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan'ın "Babamın Sesi" adlı projesi için ortak yapım görüşmeleri sürüyor. Yine 2010'da Fransız Ulusal Sinema Kurumu ödülünü kazanan Emre Yeksan'ın "Üst Kattaki Terörist" adlı projesinin senaryo yazım çalışmaları da halen devam ediyor. Köprüde Buluşmalar, Türk sinemacılar için tanışma ve birlikte çalışma fırsatları da yaratıyor. Köprüde Buluşmalar'a başvurduğu sırada Türkiye'den yapımcısı olmayan "Kavin - Ebedi Uykusuz" projesinin yazar ve yönetmeni İlke Yeşilay, yapımcı Emre Yeksan ile birlikte çalışıyor.

Köprüde Buluşmalar Atölyesi'ne katılmak isteyen yönetmen ve yapımcılar başvurularını en geç 31 Ocak 2011 Pazartesi tarihine kadar Uluslararası İstanbul Film Festivali'ne e-posta ile gönderebilirler. Başvuru için gereken belgelere dair ayrıntılı bilgiyi içeren yönetmelik ve başvuru formuna www.iksv.org/film adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Köprüde Buluşmalar Atölyesi’ne Başvurular Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement