Lyon 3'üncü Festıculture'e Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Lyon 3'üncü Festıculture'e Ev Sahipliği Yapıyor

Lyon 3\'üncü Festıculture\'e Ev Sahipliği Yapıyor

Lyon Euroxpo Fuar Salonları, 3-5 Mayıs tarihlerinde 3'üncü kez Festiculture'e ev sahipliği yapıyor.

05.05.2013 13:15

Lyon Euroxpo Fuar Salonları, 3-5 Mayıs tarihlerinde 3'üncü kez Festiculture'e ev sahipliği yapıyor.

Cuma günü saat 16.00'da açılış seremonisi, Türkiye Lyon Başkonsolosu Hilmi Ege Türemen, Cibuti Türkiye büyük elçisi Hasan Yavuz, Bron şehri Belediye Başkanı Annie Guillemot, Bölge Parlamentosu Kültür Başkanı Farida Boudaoud, Lyon Ticaret Odası Başkanı Alain Belioz'un katılımları ile yapıldı. Yaklaşık 250 Türk şirketinin standlarının bulunduğu Festicultere yaklaşık 100 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Festiculture'ün en çok dikkat çeken standı Hollandalı Türkler'in yakından tanıdığı Bülent Türker'in Çanakkale Galerisi oldu. Bülent Türker, kendisi için çok büyük bir kıvanç kaynağı olan Çanakkale Savaşları'nın her yerde tanınıp duyulması için hiç durmadan çalıştığını ve Çanakkale ile ilgili sergisini Fransa'nın Lyon kentinde tanıtmak için geldiğini söyledi. Türker, Çanakkale Savaşları ile ilgili her türlü müzayedeye, dünyanın neresinde olursa olsun katıldığını, bu sayede, bir Türk komutanına ait olan cep saati ile Arjantin Cumhurbaşkanı tarafından Atatürk'e hediye edilen tabancayı aldığını söyledi.

Türk mutfağından yemeklerin tanıtıldığı Festiculture, Bursa mehteran takımının gösterileri ile seyircileri coşturdu. Festiculture kapılarını 5 Mayıs pazar akşamı kapatacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Lyon 3'üncü Festıculture'e Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement