Mercedes Benz Fashion Week İstanbul - Son Dakika
Kültür Sanat

Mercedes Benz Fashion Week İstanbul

Mercedes Benz Fashion Week İstanbul

Moda tasarımcısı Abazoğlu'nun Topkapı Sarayı'ndaki Revan Köşkü'nün duvar süslemelerinden ilham aldığı "Revan" koleksiyonu modaseverlerle buluştu.

08.10.2013 17:03  Güncelleme: 23:01

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul'un ikinci gününde, moda tasarımcısı Cengiz Abazoğlu'nun Topkapı Sarayı'ndaki Revan Köşkü'nün duvar süslemelerinden ilham aldığı "Revan" koleksiyonu modaseverlerle buluştu.

Kuruçeşme Arena'da gerçekleştirilen etkinlikte, Abazoğlu'nun bir giyim markası için tasarladığı kıyafetler, "Revan" defilesinde görücüye çıktı.

Moda tutkunlarını zaman yolculuğuna çıkaran defilede, Çağla Şikel, Yolanthe Cabau, Özge Ulusoy, Didem Sydan, Merve Büyüksaraç ve Ebru Öztürk gibi isimler podyumda yer aldı.

Abazoğlu, moda dünyası tarafından merakla koleksiyonuyla ilgili tarihin her zaman modaya ilham verdiğini belirterek, kendisinin de "Revan" koleksiyonunda Topkapı Sarayı'ndaki Revan Köşkü'nden esinlendiğini söyledi.

Köşkteki duvar süslemelerindeki çini desenleri stilize ederek kumaşlara yansıttığını anlatan Abazoğlu, "O dönemin kadınlarını 2014 yazına uyarlayarak çağdaş, modern ve rafine bir görüntü sağladım. Koleksiyonda doğal iplikler kullanarak tarihimizin desen ezgilerini daha çok 2 parça olmak üzere elbise, mayo ve bikinilere yansıttım. 2014 ilkbahar-yazında herkes çok şık olacak" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mercedes Benz Fashion Week İstanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement