"Milli Mücadelenin Manevi Kahramanları: Sebilürreşad, Mehmed Akif ve Eşref Edib" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Milli Mücadelenin Manevi Kahramanları: Sebilürreşad, Mehmed Akif ve Eşref Edib"

"Milli Mücadelenin Manevi Kahramanları: Sebilürreşad, Mehmed Akif ve Eşref Edib"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, Sebilürreşad, Mehmed Akif ve Eşref Edib anlatıldı

08.12.2013 22:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından "Milli Mücadelenin Manevi Kahramanları: Sebilürreşad, Mehmed Akif ve Eşref Edib" programı düzenlendi.

Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, oturum başkanlığını gazeteci ve yönetmen Muharrem Coşkun'un yaptığı bir panel gerçekleştirildi.

Panelde, Prof. Dr. Mümtazer Türköne "İlk İslamcılar ve 2. Meşrutiyet", Yrd. Doç. Dr. Akşin Somel "Sırat-ı Müstakim/Sebilürreşad, İttihat ve Terakki ilişkisi", Fahrettin Gün "Milli Mücadele'de Sebilürreşad ve tek parti yıllarında Eşref Edib'in faaliyetleri", gazeteci yazar Mehmed Şevket Eygi "Tanıdığım Eşref Edib ve Sebilürreşad Gazetesi" konulu sunumlar yaptı.

Panelin ardından "Yoldaki Çığır" belgeselinin gösteriminin yapıldığı etkinlikte, katılımcılara "Sırat-ı Müstakim - Sebilürreşad" isimli kitap ile "Yoldaki Çığır"ın DVD'si hediye edildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Milli Mücadelenin Manevi Kahramanları: Sebilürreşad, Mehmed Akif ve Eşref Edib' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement