Muğla'da "Şehitler" Konulu Tiyatro Oyunu - Son Dakika
Kültür Sanat

Muğla'da "Şehitler" Konulu Tiyatro Oyunu

Muğla Gençlik Merkezi Hayalhane oyuncularının şehit yakınları için sahnelediği "Şüheda" isimli oyunu seyredenler gözyaşlarına hakim olamadı.

24.01.2017 12:00

Muğla Gençlik Merkezi Hayalhane oyuncularının şehit yakınları için sahnelediği "Şüheda" isimli oyunu seyredenler gözyaşlarına hakim olamadı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Muğla'daki şehitlerin isimlerinin okunması ve Türk bayrakları ile oyuncuların sahneye çıkması ile başladı. Oyuncular daha sonra komando yemini etti.

Oyunda birliklerine teslim olmak için yola çıkan Mehmetçiklerin vedalaşma anları ile şehidin cenaze töreninde duygusal anlar yaşanırken, oyunu seyredenler gözyaşlarına hakim olamadı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, yaptığı konuşmada, Hayalhane oyuncularını tebrik ederek, sahnelenen oyundan çok etkilendiğini söyledi.

Oyun sırasında gözyaşlarına hakim olamadığını belirten Çiçek, "Bayrağımız için, vatanımız için, devletimiz için, milletimiz için gözünü kırpmadan canını ortaya koyan, şehitlerimizi ve gazilerimizi anlatan bu tiyatro oyunu ile zaman zaman gözlerimizi yaşarttınız, duygulandırdınız." dedi.

Etkinliği organize eden Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında bu yıl farklı bir çalışma yapmak istediklerini söyledi.

Hayalhane oyuncuları ile görüştüklerini ve kısa sürede Mehmet Topbaş tarafından Şüheda isimli oyunun yazılarak sahnelendiğini aktardı.

Konuşmaların ardından Vali Çiçek, oyunun Yönetmeni Mehmet Topbaş'a çiçek, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş'a Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan'a teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Muğla'da 'Şehitler' Konulu Tiyatro Oyunu - Son Dakika


Advertisement