Paul Anka, İstanbul'da - Son Dakika
Kültür Sanat

Paul Anka, İstanbul'da

Paul Anka, İstanbul\'da

Paul Anka'nın merakla beklenen Avrupa Turnesi 1 Kasım'da Brüksel'de başladı.

02.11.2011 11:50  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından ING Özel Bankacılık sponsorluğunda düzenlenecek Paul Anka konseri için geri sayım başladı.

Dünya çapında 80 milyonun üzerinde albüm satan, 60 platin albüm sahibi, müziğin yaşayan efsanesi Paul Anka, ING Özel Bankacılık sponsorluğunda, 14 Kasım Pazartesi akşamı saat 21.00'de Sütlüce'deki Haliç Kongre Merkezi'nde hayranlarıyla buluşacak.

1960lı yıllardan bu yana Avrupa ve Amerika'nın yanı sıra tüm dünyada verdiği konserlerle müzikseverleri kendine hayran bırakan Paul Anka'nın Avrupa turnesi 1 Kasım Salı akşamı (dün) Belçika'nın başkenti Brüksel'deki konserle başladı. Güçlü sesi ve unutulmaz şarkılarıyla Paul Anka, Viyana, Sofya, Salzburg, Helsinki, Paris ve Tel Aviv'deki konserlerinin ardından, 14 Kasım Pazartesi akşamı Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbullu hayranlarıyla buluşacak. Paul Anka'nın Avrupa Turnesi, İstanbul'un ardından Varşova'da 16 Kasım tarihindeki konseriyle sona erecek. Usta müzisyen Avrupa Turnesi'nin ardından 2012 Şubat ayına kadar Amerika'daki konserlerine devam edecek.

Müziğin Yaşayan Efsanesi Paul Anka'yla Müzik Tarihinde Bir Yolculuk

Kanada asıllı şarkıcı ve söz yazarı Paul Anka, müzik kariyerine çok genç yaşta kilise korosunda şarkı söyleyip piyano çalarak başladı. 1957 yılında, henüz 16 yaşındayken yayımladığı ve 9 milyon satışına ulaşan "Diana" adlı şarkısıyla dünya çapında tüm dikkatleri üzerine toplayan Anka, "Lonely Boy" ve "Put Your Head on My Shoulder" gibi diğer parçalarıyla genç yaşında büyük başarı yakaladı.

Frank Sinatra'yla özdeşleşen "My Way" ve Tom Jones'un bir döneme damgasını vuran parçası "She's a Lady" şarkılarının da yaratıcısı olan Paul Anka, liste başlarından inmeyen birçok şarkıya imza atarak, zamanının en önemli idollerinden biri olmayı başardı.

Billboard dergisi tarafından Elvis Presley ve The Beatles ile birlikte tüm zamanların en büyük müzik ikonları arasında gösterilen Paul Anka, yarım yüzyılı aşkın kariyerine "It Doesn't Matter Anymore", "Having My Baby" ve "You're My Destiny" gibi sayısız hit şarkıyı sığdırdı. Şarkıları Nina Simone, Buddy Holly, Frank Sinatra, Elvis Presley, Tom Jones, Michael Jackson ve Robbie Williams gibi müzik tarihinin saygın isimleri tarafından seslendirildi.

Michael Jackson'dan "The Way You Make Me Feel", Pet Shop Boys'dan "It's A Sin", Oasis'ten "Wonderwall" ve Nirvana'dan "Smells Like Teen Spirit" gibi 80'ler ve 90'ların sevilen pop ve rock şarkılarını kendi üslubuyla seslendirdiği Rock Swings albümüyle hayran kitlesini genişletmeye devam eden Paul Anka, dünya çapında satışı yarım milyona varan bu albümüyle Billboard'un En İyi Caz Albümleri listesinde ikinci sıraya kadar yükseldi.

Paul Anka Konserinin Biletleri Nerede-Ne Kadar?

İKSV tarafından, ING Özel Bankacılık sponsorluğunda gerçekleştirilecek Paul Anka konserinin bilet fiyatları 200 TL, 150 TL, 120 TL, 100 TL, 80 TL ve 50 TL.

Konser biletleri, İKSV'den (Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi No:5 Şişhane, her gün 10.00-19.00 arası) ve Biletix satış kanallarından alınabiliyor. Lale Kart üyeleri biletlerinde %20-25 oranındaki özel indirimden yararlanabiliyor. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Paul Anka, İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement