Rasat Zamanı'na Seyirciden Tam Not - Son Dakika
Kültür Sanat

Rasat Zamanı'na Seyirciden Tam Not

Rasat Zamanı\'na Seyirciden Tam Not

Deprem gerçeğinin trajikomik bir şekilde anlatıldığı Rasat Zamanı, tiyatroseverler tarafından dakikalarca alkışladı.

26.04.2013 15:49

Deprem bilincinin genç nesillere aktarılması ve Türk Tiyatrosuna yeni eserlerin kazandırılması amacı ile 2011-2012 sezonunda düzenlenen Oyun Yazma Yarışmasında birinci olan "Rasat Zamanı" seyircilerden tam not aldı. SDKM'de sahnelenen oyun tiyatroseverler tarafından uzun süre alkışlandı. Sahne dekorasyonu ve kıyafetleriyle dikkat çeken oyun deprem gerçeğini trajikomik bir şekilde ele alıyor.

DEPREM TEMALI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçıları tarafından sahnelenen deprem temalı oyunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal ve davetliler izledi.

DEPREM EN GÜZEL ŞEKİLDE ANLATILDI

Oyunun sonunda yönetmen Aydın Sigalı'ya çiçek takdim eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, emeği geçen herkese teşekkür etti. Kocaeli'nin deprem kenti olduğunu belirten Başkan Vekili Özak, "Depremi gerçeğiyle hurafesiyle her şeyiyle en güzel şekilde anlattınız. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.

AYDIN SİGALI YÖNETİYOR

Ülkemizin önde gelen akademisyenlerinden oluşturulan jüri tarafından 64 eser arasından seçilen "Rasat Zamanı" sanatsal düzeyinin yanı sıra; deprem gibi Kocaeli için çok hassas bir konuyu mizahla anlatma becerisi taşıması açısından da son derece önemli bir yapım. Ali Ömür Ulusoy'un eserinden uyarlanan oyunun yönetmenliğini Şehir Tiyatrolarının deneyimli sanatçısı Aydın Sigalı yapıyor.

15 SANATÇI YER ALIYOR

Zeliha Çetinkaya ve Fatih Sevdi'nin Yönetmen Yardımcılığında bulunduğu oyunun dramaturji çalışmasında Sündüz Haşar, dekor tasarımında Sertel Çetiner, kostüm tasarımında Akın Sezer Tunalı, ışık tasarımında Cafer Yiğiter, ses tasarımında Mehmet Cebe, görsel tasarım da ise Serkan Aktü görev alıyor. Deprem simülasyonunun da yer aldığı oyunda Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Levent Muratoğlu, Aytek Mete Elgün, Eylem Tanrıver, Zeliha Çetinkaya, Mehmet Beyazıt, Aysel Yılmaz, Şafak Karali, İrem Kahyaoğlu, Volkan Dinç, Taylan Ertuğrul, Ufuk Aşar, Tarık Keskiner, Emel Pala, Betül Akgün ve Ahsen Gül Ever rol alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Rasat Zamanı'na Seyirciden Tam Not - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement