Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde mezuniyet töreni - - Son Dakika
Kültür Sanat

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde mezuniyet töreni -

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi\'nde mezuniyet töreni -

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden mezun olan 2 bin 700 öğrenci için tören düzenlendi.

24.06.2014 22:10

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden mezun olan 2 bin 700 öğrenci için tören düzenlendi.

Üniversitenin spor salonunda gerçekleştirilen tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrencilerin piyano eşliğinde salona girmesiyle başladı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde öğrencisinden, öğretim görevlisine kadar her kesiminin daha iyiyi yakalama adına mücadele ettiğini belirtti.

Üniversiteden mezun olanların hayata yeni atıldığını ifade eden Vali Yazıcı, "Gençler için öğüt dinlemek zordur ama geleceğe yön verebilmek için tecrübeler her zaman önemlidir. Gençlerin gelecek 10, 20, 30 yıllarını planlamaları hayata daha güçlü tutunmalarını sağlayacaktır. Kendi kararlarınızı kendiniz verirken mutlaka planlama yapın" dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Yazıcı, "Bu mutluluğu paylaşırken verilen diplomaların, kendinizi geliştirmek için bir gerekçe olduğunu unutmayın. Önemli olan sizin kararlarınız olacaktır. Kararlarınızla hayata yön vereceksiniz. Hayat yeni başlıyor, hayatınızın eğitimi yeni başlıyor. Bilgi birikiminizi yeterli saymayın. Hayatta başarılması gereken çok şey var. Yarınınızın bugünden iyi olması için kararlarınızı doğru uygulamaya geçirin" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise 11 fakülte, 7 yüksek okul ve 7 meslek yüksekokulundan 2 bin 700 öğrencinin başarı ile mezun olduğunu belirterek, "Bugüne kadar üniversitemiz 15 bin öğrenci mezun etmiştir. 8. dönem mezunları ile bu sayı 17 bin 700 olacaktır. Birçok alanda olduğu gibi üniversitemiz akademik yayın ve bilimsel faaliyetlerde de yükselen bir grafik ortaya koymaktadır. Uluslararası bilimsel çalışmalarda 2013 yılında 203 yayın yapılmış, 511 bildiri sunulmuş ve 48 kitap yazılmıştır" ifadelerini kullandı.

Her işin başının insan olduğunu ve kurumları makinalar, binalar ve araçların oluşturmadığını kaydeden Karaman, şöyle devam etti:

"Kurumlar insan ilişkileri ile oluşur. Zorlukları insan ilişkileri sayesinde aşıyoruz. Hedefimiz imkanlar ölçüsünde en iyisi olmaktır. Başlangıçta çok uzun geçeceğini düşündüğümüz bir mezuniyet törenini gerçekleştiriyoruz. Bugün bir bitişin değil başlangıcın yaşandığı gündür. Bugünden sonra hayat mücadelesi başlıyor. Yaşam boyu öğrenme dediğimiz yeni bir süreç başlıyor. Hayatınızda yeni bir kapı kapanırken alacağınız diplomalar ile yeni bir kapı aralanıyor. Var olan becerileri geliştirmek ve yeni becerileri kazanmak için kendimizi geliştirmek zorundayız. Her ne iş yapıyorsak elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız."

Konuşmaların ardından mezunlar, öğrenci andını okudu. Bu sırada öğrenciler salonda dev Türk bayrakları açtı. Bunun üzerine protokol üyeleri ve vatandaşlar öğrencileri ayakta alkışladı.

Daha sonra 2013-2014 akademik yılında fakülte ve yüksekokulları dereceyle bitiren öğrencilere ödülleri ve diplomaları verildi. Tören, öğrenciler keplerini havaya atmasından sonra sona erdi.

-Mezuniyet töreni

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde mezuniyet töreni - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement