Hasbahçe Mesire Alanı'nda başlayan etkinliklerin açılışında konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Hıdırellez etkinliklerini çocuklarla kutlama ve Ahilik Şed Kuşatma töreninin Hasbahçe'de yapılması gerektiğini gördüklerini söyledi.
122 yıl aradan sonra Şed Kuşatma törenlerini Hasbahçe'de başlattıklarını anlatan Kılıç, Hıdırellez'i de her yıl geleneksel olarak kutladıklarını belirtti.
Konuşmanın ardından, Ahilikte kalfalıktan ustalığa geçişi sembolize eden Şed Kuşatma töreni yapıldı.
Hıdırellez şenlikleriyle devam eden etkinliklerde, Hıdırellez ateşi yakıldı. Kağıthane Belediye Başkanı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer ve protokol üyeleri, ateşin üzerinden atladı.
Geleneğe uygun olarak yakılan ateşlerde pişirilen kuzu etleri, şenliğe katılan vatandaşlara ikram edildi. Etkinlik kapsamında, çocuklar için değişik eğlenceler ve halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi.
Etkinliklere, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - İstanbul
Son Dakika › Kültür Sanat › Kağıthane'de Sadabad Yaz Etkinlikleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?