Sadettin Ökten Hayatımdan Portreler" Okurla Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Sadettin Ökten Hayatımdan Portreler" Okurla Buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Yayınları Hatırat Serisi'nden "Sadettin Ökten Hayatımdan Portreler" isimli kitap yayımlandı.

13.04.2016 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Yayınları Hatırat Serisi'nden "Sadettin Ökten Hayatımdan Portreler" isimli kitap yayımlandı.

Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, İstanbulların şehri bugüne getiren dinamikleri anlamalarını ve şehri hissederek yaşamalarını sağlamak amacıyla kent tarihi için önemli bir çalışma niteliğinde olan "İstanbul'a Dair" projesi devam ediyor.

Proje kapsamında geçen yıl "Semavi Eyice ile İstanbul'a Dair" adlı kitabı okurla buluşturan Kültür AŞ, bu yıl da Sadettin Ökten ile gerçekleştirilen söyleşilerden oluşan "Sadettin Ökten Hayatımdan Portreler" kitabını çıkardı.

Ökten'in şahsiyetini inşa eden aile büyüklerinden ve hayatını şekillendiren hadiselerden bahsedilen kitapta, İstanbullu bir ailenin ev hayatına, fertlerin birbirleriyle münasebetlerine, özel günlere has adetlere, toplumun kültürel kodlarının yeni nesillere aktarılış biçimine şahitlik ediliyor.

Kitap, okuru, 60 yıl öncesinin Karagümrük, Beyazıt, Kanlıca, Heybeliada, Büyükdere gibi İstanbul semtlerinde dolaştırarak dönemin şartlarını ve insanlarını anlama fırsatı veriyor.

Proje kapsamında, edebiyat, sanat, mühendislik, tiyatro, mimari, müzik, tarih, basın, yayın gibi pek çok farklı disiplin veya meslekten gelen, İstanbullu ya da zamanla İstanbullu olmuş ve bu kent üstüne söyleyecek sözü olan kişilerle röportajlar yapılıyor.

"İstanbul'a Dair" seri başlığı altında kitaplaşan bu söyleşiler; yazılı kaynaklara dayalı araştırma kitaplarında rastlamanın imkanı olmayan İstanbul'a, İstanbul'da yaşamaya ve İstanbullu olmaya dair ipuçları sunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sadettin Ökten Hayatımdan Portreler' Okurla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement