Sardes Ören Yeri'nde Özelleştirme Çalışmaları - Son Dakika
Kültür Sanat

Sardes Ören Yeri'nde Özelleştirme Çalışmaları

Sardes Ören Yeri\'nde Özelleştirme Çalışmaları

Salihli Turizm Derneği Başkanı Uçar: "UNESCO Dünya Mirası Aday listesine giren Sardes, şimdi özelleştirilme çalışmaları ile hak ettiği konuma yaklaşmaktadır"

23.10.2013 13:58

Salihli Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mustafa Uçar, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine giren Sardes'in, özelleştirilme çalışmaları ile hak ettiği konuma yaklaşmakta olduğunu söyledi.

Uçar, yaptığı açıklamada Sardes Ören Yeri'ndeki gişelerinin işletimi, giriş kontrol sistemlerinin modernizasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ihaleye çıkılacağını anımsattı.

İhalenin 30 Ekim'de yapılacağına işaret eden Uçar, şunları kaydetti:

"UNESCO Dünya Mirası Aday listesine giren Sardes, şimdi özelleştirilme çalışmaları ile hak ettiği konuma yaklaşmaktadır. Dünya Mirası kapsamına alınacağı güçlü bir olasılık, böylece tüm dünya gezginleri ilk defa Sardes'i öğrenecek daha yakından tanımak ve keşfetmek için Sardes'e geleceklerdir. Ören yerimizin günümüz görüntüsü yeterli değildir. Yapılacak ihale sonucunda burasının modernizasyonu ile daha çekici bir duruma gelecektir. Böylece ziyaretçi sayısı artacak ve Salihli için yeni iş yerleri, oteller, lokantalar gibi işletmeler ile yetişmiş, yabancı dil bilen personele gereksinim duyulacaktır. Biz dernek olarak bunun için kurulduk ancak kendimizi, amacımızı tam olarak anlatamadık. Umarız ki bugünden itibaren halkımızın özellikle turizm konusundan yararlanacak işverenlerin desteğini alırız." - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sardes Ören Yeri'nde Özelleştirme Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement