"Sarı Köpek" Oyunu Sahne Beşiktaş'ta - Son Dakika
Kültür Sanat

"Sarı Köpek" Oyunu Sahne Beşiktaş'ta

"Sarı Köpek" Oyunu Sahne Beşiktaş\'ta

Düşevi oyuncularından "Sarı Köpek" oyunu sahne Beşiktaş'ta.

04.02.2013 11:53  Güncelleme: 11:49

10 Şubat Pazar

Saat:20.00

Bileti fiyatı: 23 TL

Düşevi Oyuncuları 15. Yılını tamamlarken geçen yıl Devlet Tiyatrosu repertuarına girmeye hak kazanmış olan ve kadrosunda bulunan Murat Can KİBİROĞLU'nun yazdığı, Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Volkan ÇETİNKAYA'nın yönettiği "SARI KÖPEK" adlı oyunu 10 Şubat Pazar akşamı Sahne Beşiktaş'ta sergileniyor.

İzin verilseydi nasıl bir insan olurdun ? Masum duran zincirler olmasaydı… Kural, yasa, töre, para, müdür, okul, patron, senden neler alır? Bu sisteme uymaz isen ne ile tehdit edilirsin "Öteki" olmakla mı ? sorularına cevap arayan oyun ; "SARI KÖPEK" Sarı ve Köpek…İki meczup(!)…İki kovulmuş…İki lanetlinin çocuksu gözünden Özgürlük/Tutsaklık…Hiçbir yerde, herhangi bir zamanda, hiç kimsenin hikayesi.

Murat Can KİBİROĞLU'nun yazdığı, Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Volkan ÇETİNKAYA'nın yönettiği oyunda, Sarı rolünde Samsun Devlet Opera ve Bale Sahne Müdür Yardımcısı Vedat Kurtuluş DEPE, Köpek rolünde Ordu Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölüm Başkanı Hakan ALKAN, Gardiyan rolünde de Düşevi Oyuncularının tecrübeli ismi Olgun AYDIN görev yapıyor. Yönetmen Yardımcısı : Mübeccel YALÇIN, Dekor-Işık Tasarım : Ersoy ÇELİKPAZU, Kostüm Tasarım : Gülnur ÇAĞLAYAN, Efekt : Muammer AYDOĞAN, Fotoğraf : Özgür ÖRSOĞLU, Makyaj: Pınar ÇELİKPAZU – Ferda KAYNAR Kostüm Uygulama : Fadime AYGAR , Realizasyon Danışmanı : Hakkı KANDIR, Kondüvitler : Turhan KOÇ ve Uygar KARATAŞ- Reklam Ajansı ise İstanbul Koro Ajans.

DÜŞEVİ OYUNCULARI :

Öncelikle Tiyatromuz; 1900'lerden itibaren Samsunda kurulan Tiyatrolar arasında, perdelerini en uzun süre açık tutmayı başaran bir Özel Tiyatrodur Düşevi Oyuncuları. Bölgemizde tek ASSİTEJ (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) üyesi olan Tiyatromuz TİYAP (Türkiye Tiyatro Yapımcıları Derneği), SASAD (Samsunlu Sanatçılar Derneği), KATİB (Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği), Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği kurucu üyelikleri yapmış ve kurulduğu yıldan itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığından profesyonel proje yardımını almayı kesintisiz bir şekilde başarmıştır.

Repertuar özelliği ile her sezon en az 3 farklı oyun oynayan Düşevi Oyuncuları, ATV'de yayınlanan "Parmaklıklar Ardında" ve TRT'de yayınlanan "Zoraki Başkan" dizilerine sağlamış olduğu oyuncu portföyü ile de 2007 yılından itibaren bir Kast Ajansı gibi çalışmaya başlamıştır.

Samsun Valiliğinin düzenlemiş olduğu "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" çerçevesinde "Meme Kanserinde Erken Teşhis ve Farkındalık Yaratmak konusunda Tiyatromuz ile yapılan işbirliği olumlu bir sonuç sağlamıştır. Ayrıca 2011-2012 sezonunda da yine Samsun Valiliği ile "Kadına Şiddete Son" adı altında bir proje gerçekleştirilmiş ve 9 İlçede gösterimlerde bulunulmuştur.

Düşevi Oyuncuları aldığı Ulusal Ödüllerle de artık Samsunun bir "Sanat Markası" olma hakkına kavuşmuştur.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Sarı Köpek' Oyunu Sahne Beşiktaş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement