Sarıkamış Dramını Yaşayarak Anlattı - Son Dakika
Kültür Sanat

Sarıkamış Dramını Yaşayarak Anlattı

Sarıkamış Dramını Yaşayarak Anlattı

Türk Halk Müziği sanatçısı İdris Altuner, hava sıcaklığın sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü Allahuekber Dağları'nda, 99 yıl önce şehit olan ecdadın yaşadıklarını anlatmak için klip çekti "Allahuekber" adlı ağıdına klip çekmek için Sarıkamış'a gelen Altuner, harekata katılan askerlerin donarak şehit olduğu 2 bin 700 rakımlı dağda yoğun kar yağışı ve tipi altında çekimleri tamamladı.

28.01.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜSEYİN DEMİRCİ - Türk Halk Müziği sanatçısı İdris Altuner, hava sıcaklığı sıfırın altında 30 dereceye kadar düşen Allahuekber Dağları'nda şehit olan ecdatlarımızı anmak için yoğun kar yağışı ve tipi alında klip çekti.

Sanatçı Altuner, 99 yıl önce Sarıkamış Harekatı'na katılan askerlerin yaşadığı dramı gelecek nesillere aktarmak ve gündemde kalması için ağıt hazırladı.

Yoğun kar yağışı ve tipi altında "Allahuekber" adlı ağıdına klip çeken Altuner, 2 bin 700 rakımlı dağda zor koşullar altında mücadele etti. Hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü Allahuekber Dağları'nda klip çeken Altuner, donarak şehit olan askerlerin anısına hazırladığı ağıdın klibini Sarıkamış'ta tamamladı.

Soğanlı ve Allahuekber dağlarının tepelerinde soğuk havada mücadele veren Altuner, 5 gün süren çekimlerde, 99 yıl önce şehit düşen askerlerin yaşadıklarını yansıtmaya çalıştı.

Altuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vefa borcunu ödemek ve deryada bir damla olabilmek adına "Allahuekber" adlı ağıdına klibini çekerek, gelecek nesiller için iz bırakmaya çalıştıklarını söyledi.

"Şehitlerimizin o günlerde neler çektiğini hayal etmek bile mümkün değil"

Doğup büyüdüğü şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar için hassasiyetlerinin çok ileri derecede olduğunu vurgulayan Altuner, "Biz bugün küresel ısınma varken bile bu şartları çok ağır buluyorsak, 99. yılında andığımız şehitlerimizin o günlerde neler çektiğini hayal etmek bile mümkün değil" diye konuştu.

Ne kadar çalışma yapılsa da ecdadın hakkının ödenemeyeceğini ifade eden Altuner, şunları kaydetti:

"Ne kadar da hizmet etsek, kilometrelerce yol kat etsek, eksi 30 derecede bu manaya uygun işler yapsak da burada gördük ki ecdadımızın hakkını ödeyemeyiz ama hizmet etmek adına, tarihimizi, geçmişimizi ve o gerçekleri geleceğe taşımak adına bir damla bile olabilsek ne mutlu bize. Bize bu çalışmalarda kaymakamlık, belediye ve Sarıkamış halkı büyük destek oldu."

- "Konu Sarıkamış şehitleriyse gerisi teferruattır"

Belediye Başkanı İlhan Özbilen de Sarıkamış için ağıtların yakıldığını, şiirlerin yazıldığını anımsatarak, "Konu Sarıkamış şehitleriyse gerisi teferruattır. Sarıkamış uğrunda, şehitlerin yolunda ölürsek bile azdır. Kardeşimiz İdris Altuner ve ekibine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Klibin şimdiden toplumumuza şehitlerimizin ruhuna layık bir şekilde lanse edileceğini ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Çekimleri tamamlanan klip, sosyal medya ve televizyonlarda gösterime girecek. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sarıkamış Dramını Yaşayarak Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement