"Senfonik Kabare" Eskişehirli Çocularla Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

"Senfonik Kabare" Eskişehirli Çocularla Buluştu

"Senfonik Kabare" Eskişehirli Çocularla Buluştu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Gani Müjde'nin Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası İçin Yazdığı "Senfonik Kabare"yi Eskişehirli Çocuklara Buluşturdu.

07.02.2011 11:24

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen konserin orkestra şefliğini Prof. Rengim Gökmen yaptı. Gani Müjde'nin Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası için yazdığı "Senfonik Kabare" de orkestraya, ünlü oyuncular Serhan Arslan ve Sinan Çalışkanoğlu skeçleriyle neşe kattılar. Mozart'ın "Müzikal Şaka" adlı eserinden Rossini'nin "Sevil Berberi"ne kadar birçok sevilen klasik müzik eseri üzerine yazılan skeçlerle çocukları eğlendiren ikili izleyicilerden büyük alkış aldı.

Konser öncesi bir konuşma yapan Orkestra şefi Prof Rengim Gökmen, Senfoni Orkestralarının, şehirlerin gelişmelerinde büyük katkısı olduğuna değinerek, "Eskişehir'de olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye'nin ilk çocuk senfoni orkestrası ile bu sezonun ilk konserlerinden birini Eskişehir'de yapıyoruz. Bu bir tesadüf değil. Türkiye'nin belki de en sanatsever en kültürsever kenti Eskişehir. Bunu her gittiğimiz yerde dile getiriyoruz. Bu mucizevî atılımları gerçekleştiren ve bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e en içten şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Senfonik Kabare' Eskişehirli Çocularla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement