Sporcu ve sanatçılardan kadına yönelik şiddetle mücadeleye klipli destek - Son Dakika
Kültür Sanat

Sporcu ve sanatçılardan kadına yönelik şiddetle mücadeleye klipli destek

Rize Valiliği öncülüğünde "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla çekilen klipte, bürokrat, öğretim üyesi, sporcu ve sanatçılar bir araya geldi.

25.11.2020 13:13  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Valiliği öncülüğünde "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla çekilen klipte, bürokrat, öğretim üyesi, sporcu ve sanatçılar bir araya geldi.

Valilik İl Sosyal ve Etüt Proje Müdürlüğü, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemine dikkati çekmek amacıyla çalışma başlattı.

Bu kapsamda İl Sosyal ve Etüt Proje Müdürü Şule Cıvgaz Kazancıoğlu, yazdığı şiire klip çekmek için sanatçı, öğretim üyesi, futbolcu ve bürokratlarla görüşerek destek istedi.

Talebi karşılık bulan Kazancıoğlu'nun kaleme aldığı şiirin her bir bölümü, Rize Valisi Kemal Çeber, Prof. Dr. Mustafa Karataş, sanatçılar Oktay Kaynarca, Yavuz Bingöl, Korcan Kol, Davut Güloğlu ve Alişan ile milli kaleci Gökhan Akkan tarafından okundu.

Birleştirilerek klip haline getirilen ve Valiliğin sosyal medya hesaplarından paylaşılan çalışma, ilgi gördü.

Kazancıoğlu, AA muhabirine, kadına şiddetin tüm toplumun sorunu olduğunu, bu nedenle her kesimi bir araya getirmek için çaba harcadıklarını söyledi.

Gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Kazancıoğlu, "Yazdığımız şiirin bölümlerini ilgili kişilere gönderdik. Herkes en kısa sürede video çekerek bizlere iletti. Biz de bu anlamlı günde klibi hazırladık ve servis ettik. Verilen destek işimizi kolaylaştırdı." dedi.

Kazancıoğlu'nun yazdığı şiir ile seslendirenler şöyle:

"Yavuz Bingöl: "Her kadın bir bebektir. Mücevher olan gözyaşı damladıkça bizim değerimizin düşeceği bir masumiyeti simgeleyen."

Korcan Kol: "Her kadın bir çocuktur. Işıl Işıl gözlerine bakınca yarattıkları masalımsı dünyalarına misafir olabileceğiniz."

Oktay Kaynarca: "Her kadın bir evlattır. Bir annenin bir babanın gözünde hala büyümeyen ve cennet kokusunu duyabildikleri bir nimet olan."

Prof. Dr. Mustafa Karataş: "Her kadın bir kardeştir. Sıkılınca, bunalınca ruhunuza ilaç olan, bir sesiyle tüm dertlerini unutturan ve anne babanızdan kalan en önemli mirası olan."

Gökhan Akkan: "Her kadın bir eştir. Kalbinizin çağlayan ırmağı, yuvanızın mimarı, saadetinizin güneşi olarak ömrünüze parlayan."

Davut Güloğlu: "Her kadın bir annedir. En güzel eseri çocuk olan bir sanatçıdır. Bazen yaralarınızı iyileştiren bir doktor, ilk kelimelerinizi öğreten bir öğretmen, bazen de söküklerinizi diken bir terzidir, kısacası bir ışıktır o."

Alişan: "Her kadın bir üretendir, liderdir. Yeteneklerinin sınırlarını zorlayan, aklına koyduğunu yapan, önündeki engelleri avantaja çevirendir o."

Rize Valisi Kemal Çeber: "Her kadın bir dünyadır. Hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren, dünyamızı daha yaşanılası hale getiren, fedakarlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleri ile insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınlarımız başımızın tacıdır."

Sporcu ve sanatçılardan kadına yönelik şiddetle mücadeleye klipli destek
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sporcu ve sanatçılardan kadına yönelik şiddetle mücadeleye klipli destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi
    21:47 Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi

    Bingöl'de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu kararın Bingöl'ün cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağını belirtti.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.


Advertisement