Tahsin Yücel'e 80. Yaş Hediyesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Tahsin Yücel'e 80. Yaş Hediyesi

Öykü ve roman yazarı, eleştirmen Tahsin Yücel'in 80. yaşını kutlamak amacıyla Can Yayınları tarafından yayımlanan "Söylem, Söylen Yazın/Tahsin Yücel'e Armağan" kitabının tanıtımı yapıldı.

30.05.2015 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öykü ve roman yazarı, eleştirmen Tahsin Yücel'in 80. yaşını kutlamak amacıyla Can Yayınları tarafından yayımlanan "Söylem, Söylen Yazın/Tahsin Yücel'e Armağan" kitabının tanıtımı yapıldı.

Fransız Kültür Merkezi'ndeki tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedret Öztokat, bu tarz çalışmaların üniversite çevrelerinde iz bırakmış hocalara yapılan bir gelenek olduğunu belirtti.

Öztokat, 80. yaşında Yücel'e ortak bir yapıtla saygılarını sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Kitaba, Tahsin Yücel'in bugün hepsi profesör olan İÜ'deki öğrencilerinin katkı verdiğini anlatan Öztokat, "Genç göstergebilimciler, Fransız Dili ve Edebiyatı'nın geleceği olan asistan doktorlarımız, yardımcı doçentlerimiz de kitaba katkıda bulundu. Bu yazıların hepsi Tahsin Yücel'in yaşamına, yapıtına, bilim adamı, edebiyatçı kimliğine tutulan küçük küçük aynalardır" dedi.

Yazar Turgay Fişekçi de Tahsin Yücel'in çağdaş edebiyata ve düşünce dünyasına katkısının çok büyük olduğunu dile getirdi.

Üniversite dünyasında belki de nadir görülen örneklerden birinin Tahsin Yücel olduğunu ifade eden Fişekçi, "Hem akademik bir kişilik olup hem de edebiyatın roman, öykü, deneme gibi türlerinde son derece yaratıcı çalışmalar verebilmiş çok fazla örnek yok ne yazık ki. O yüzden nadir örneklerden biridir Tahsin Yücel" diye konuştu.

Yazar Ahmet Soysal da Tahsin Yücel'in yapısalcılık ve akademik dünyaya katkılarından bahsederek, yazarın yergiye ve hicve önem veren en büyük edebiyat örneklerini sunduğunu belirtti.

Toplantıya, Tahsin Yücel'in öğrencileri, yakınları ve meslektaşları katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement