Tarihi Tarım Aletleri ve Giysiler Müzede Sergileniyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Tarihi Tarım Aletleri ve Giysiler Müzede Sergileniyor

Tarihi Tarım Aletleri ve Giysiler Müzede Sergileniyor

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde, 1850 1970 yıllarında kullanılan tarım aletlerinin ve giysilerin sergilendiği Etnoğrafya Müzesi açıldı Belediye Başkanı Karaman: "Müzede sergilenen en eski tarihi eserimiz 164 yıllıktır.

08.02.2014 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YILMAZ ORUÇ - Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde, 1850-1970 yıllarında kullanılan tarım aletlerinin ve giysilerin sergilendiği Etnoğrafya Müzesi açıldı.

Büyükkarıştıran Belediyesince, "AB Sınır Ötesi İşbirliği ve Hibe Programı" kapsamında desteklenen proje çerçevesinde kurulan ve Trakya insanının kültürel eserlerinin sergilendiği müze ilgi görüyor.

Belediye Başkanı Lütfü Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, program çerçevesinde, Bulgaristan'ın Topolovgrad Belediyesi ile "Kültür ve Dostluklar" Projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

"Umarım burası, bölgemizin tarihinin gün yüzüne çıkarıldığı bir merkez olur"

Proje sayesinde beldeye Etnoğrafya Müzesi kurduklarını ve müzede ev ve tarım aletleri ile kültürel eşyaların sergilendiğini belirten Karaman, şöyle konuştu:

"Müzede sergilenen en eski tarihi eserimiz 164 yıllıktır. Burada sergilediğimiz tarihi eserler, gelecek kuşaklarımıza geçmişimizle ilgili bilgi vermiş olacak. Vatandaşlarımız müzede sergilenmesi için bize yöresel eşyalarını getiriyor. Bu yüzden müze için ileride çok daha büyük bir yer düşünüyoruz. Vatandaşlarımız evlerindeki tarihi eserleri getirip bizimle paylaşabilir. Umarım burası, bölgemizin tarihinin gün yüzüne çıkarıldığı bir merkez olur. Müzemize olan ilgi bizi mutlu ediyor."

Müze Müdürü Bahri Kaymaz da müzenin kısa süre önce açılmasına rağmen büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Kaymaz, müzede özel günlerde kullanılan giysi, ev ve tarım aletlerinin yanı sıra gaz lambası, radyo, televizyon gibi 500'den fazla eşyanın sergilendiğini kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tarihi Tarım Aletleri ve Giysiler Müzede Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement