"Tarım ve İnsan" Konulu Fotoğraf Sergisi Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Kültür Sanat

"Tarım ve İnsan" Konulu Fotoğraf Sergisi Büyük İlgi Gördü

"Tarım ve İnsan" Konulu Fotoğraf Sergisi Büyük İlgi Gördü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği '3.Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflar, 13-15 Şubat tarihlerinde Erzincan'da sergilendi

15.02.2012 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği '3. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflar, 13-15 Şubat tarihlerinde Erzincan'da sergilendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak ülke çapında ve farklı kategorilerde düzenlenen fotoğraf yarışmasına olan ilgi her yıl giderek artıyor. Bakanlık tarafından tarıma olan ilgiyi artırmak, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın üçüncüsünde dereceye giren fotoğraflar, 13-15 Şubat 2012 tarihlerinde Erzincan Ermerkez AVM'de fotoğraf severler ve halkla buluştu.

Ulusal çapta düzenlenen yarışmada dereceye giren fotoğraflar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi ile Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün organize ettiği sergiyle tarımın farklı yüzünün halka gösterilmesinin amaçlandığı serginin açılışını Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek birlikte yaptılar.

Açılışta konuşan Erzincan Valisi Selman Yenigün "Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluş coşkusunu yaşıyoruz. Şimdi burada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın ülke genelinde her yıl yaptığı Tarım ve İnsan Konulu fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Halkımızın beğenisine sunuyoruz. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Ardından Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve protokol üyeleri halkla birlikte sergiyi gezdiler.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek 'Ülkemiz tarımla iç içe yaşayan ve bireylerin büyük çoğunluğunun az veya çok tarımla haşır, neşir olduğu bir ülkedir. İnsanlarımız bu fotoğraf sergisini gezdiklerinde bir şekilde kendilerinden birşeyler bulacaklardır. Ben çiftçilerimizin tamamının bu sergiyi gezmelerini ve görmelerini istiyorum. Ayrıca ülkemizin hemen hemen her yöresinden kültürleri görme imkanı bulacaksınız. Bu serginin organizesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Bakanlığımıza, Valiliğimize, Ermerkez AVM yetkililerine ve sergiye emeği geçen, bu konuda sponsor olan ve bu fotoğrafı çeken sanatkarlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.' dedi.

- ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat 'Tarım ve İnsan' Konulu Fotoğraf Sergisi Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement