Tatvan'ın Tarihi Kitaplaştırıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Tatvan'ın Tarihi Kitaplaştırıldı

Tatvan\'ın Tarihi Kitaplaştırıldı

Öğretim üyeleri, Tatvan'ın tarihini kitaplaştırdı.

16.04.2013 16:06  Güncelleme: 09:02

Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Demirtaş ve Tatvan Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Oktay Subaşı, Tatvan'ın tarihini kitaplaştırdı. 5 yıllık bir çalışma sonrası ortaya çıkarılan kitap, ilk etapta 1000 adet basılacak.

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nin tarihi kitaplaştırıldı. Dünden bugüne Tatvan'ı her yönüyle anlatan eski fotoğraflarla zenginleştirilmiş kitap, Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Demirtaş ve Tatvan Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Oktay Subaşı tarafından hazırlandı. Kitabın Tatvan'ın bilinmeyen birçok yönünü ortaya koyduğunu belirten Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Demirtaş, kitabın çok önemli bir kaynak olacağını söyledi.

OSMANLI ARŞİVLERİNDE TATVAN'I ARAŞTIRDI

Doç. Dr. Demirtaş, "Kitabı hazırlamak için 5 yıl çalışma yürüttük. Bu çalışmalarımız kapsamında, Osmanlı arşivleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivleri, ayrıca İstanbul Üniversitesi, Beyazıt Devlet Kütüphanesi ve Ankara Milli Kütüphane'de yoğun bir araştırma yaptık. Şimdiye kadar Tatvan'a ait derli toplu bir kitap yoktu. Bu kitabımız Tatvan'la ilgili yazılacak kitaplara da öncülük edecektir. Kitabımızı çok güzel eski fotoğraflarla da farklılaştırdık. İlk etapta 1000 adet basılacak kitap ilgi görürse ikinci baskısını da yapacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Tatvan'ın Tarihi Kitaplaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement