Tedavisi Tamamlanan Şahin Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Tedavisi Tamamlanan Şahin Doğaya Bırakıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şahinin beslenmesi Şahinin doğaya bırakılması için araziye götürülmesi Mahmut Çoban,'ın açıklamaları Şahinin doğaya salıverilmesi Tedavisi tamamlanan şahin doğaya bırakıldı Kahta'da tedavisi tamamlanan şahin yavrusu doğaya bırakıldı Adıyaman'ın Kahta ilçesinde tedavisi tamamlanan şahin yavrusu doğaya bırakıldı.

09.07.2016 19:21

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şahinin beslenmesi

Şahinin doğaya bırakılması için araziye götürülmesi

Mahmut Çoban,'ın açıklamaları

Şahinin doğaya salıverilmesi Tedavisi tamamlanan şahin doğaya bırakıldı

Kahta'da tedavisi tamamlanan şahin yavrusu doğaya bırakıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde tedavisi tamamlanan şahin yavrusu doğaya bırakıldı.

Yaklaşık bir ay önce Kahta- Siverek karayolunda köylülerin bulduğu şahin yavrusuna bakan kuşcu Mahmut Çoban, tedavi ettirerek, elleriyle beslediği şahin yavrusunu veteriner gözetiminde doğaya bıraktı.

Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yavru şahinin geldiği günden bu yana yeterli beslenmesi ile çok değişiklik yaşadığını belirtti.

Yavru şahini her gün kendi elleriyle etle beslediğini anımsatan Çoban, "İlk günlerde çok zayıf olduğu için etleri parçalayarak kendim yedirdim. Fakat belli süreden sonra güçlenmeye başladı ve önüne koyduğum etleri kendi parçalayarak beslendi. Veteriner hekim ile birlikte artık onun ait olduğu yere yani doğaya bırakılmasının zamanı geldiğine karar verdik." diye konuştu.

Şahin yavrusunun doğada daha özgür olacağını ve tüm hayvanların özgür olması gerektiğini dile getiren Çoban, şahinin bir kafes hayvanı olmadığını, doğada yılan ve fare benzeri hayvanlarla beslenerek, doğanın dengesini sağladığını kaydetti.

Yavru şahine çok alıştığını, ondan ayrılmanın kendisinde üzüntü meydana getirdiğini belirten Kuşçu, onun doğada daha çok mutlu olacağı düşüncesinin kendisi için teselli olduğunu sözlerine ekledi.

Tedavisi Tamamlanan Şahin Doğaya Bırakıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tedavisi Tamamlanan Şahin Doğaya Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement