Telif hakları konulu senaryo yarışması başvuruları başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Telif hakları konulu senaryo yarışması başvuruları başladı

Telif hakları konulu senaryo yarışması başvuruları başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve SETEM'in katkılarıyla düzenlenen senaryo yarışmasına başvurular başladı. Yarışmanın amacı telif hakları konusunda farkındalık oluşturmak. Yarışmanın ilk üçe giren eserleri filmleştirilecek ve toplamda 10 bin lira ödül verilecek. Başvurular 1 Ağustos'a kadar devam edecek.

08.06.2023 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) katkılarıyla bu yıl 4. kez düzenlenen telif hakları konulu senaryo yarışmasına başvurular başladı.

SETEM'den yapılan açıklamaya göre, ilki 2019'da gerçekleştirilen "Benim Eserim" projesi kapsamında sinemada asıl eser sahibi olarak tanımlanan yazar ve yönetmenlerin maddi ve manevi haklarının duyurumu amacıyla ilgili birçok üniversitede "Sinemada Telif Hakları" başlıklı atölyeler düzenlendi ve bilgilendirme toplantıları yapıldı.

"Benim Eserim" projesinin önemli bir ayağı olan senaryo yarışmasına ise bugüne kadar yüzlerce proje başvurdu, dereceye giren projeler filmleştirildi ve sosyal medya üzerinden binlerce gence ulaşıldı.

Toplumda telif hakları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan yarışma sonucunda ilk üçe giren eserlerin film çekimleri SETEM tarafından gerçekleştirilecek ve ilk üç esere toplamda 10 bin lira ödül takdim edilecek.

Yarışma için adaylar, 1 Ağustos'a kadar başvuruda bulunabilecek.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru katılım koşulları "www.setem.org.tr" adresinden öğrenilebilir.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Telif hakları konulu senaryo yarışması başvuruları başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement