Tiyatro Pera-Vanya, Sonya, Maşa ve Spike - Son Dakika
Kültür Sanat

Tiyatro Pera-Vanya, Sonya, Maşa ve Spike

Yücel Erten'ın yönettiği "Pera-Vanya, Sonya, Maşa ve Spike" tiyatro oyunu, 14 Şubat'ta ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda sizlerle..."Hayattan tat almak, dolu dolu yaşamakla mı alakalıdır?

05.04.2017 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yücel Erten'ın yönettiği "Pera-Vanya, Sonya, Maşa ve Spike" tiyatro oyunu, 14 Şubat'ta ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda sizlerle...

"Hayattan tat almak, dolu dolu yaşamakla mı alakalıdır? Hayatı es geçince sıkılır da insan, ışıltılı, albenili yaşayınca sıkılmaz mı? İsimlerini Çehov'un hikayelerinden alan Vanya, Sonya ve Maşa, yıllar sonra ABD'de küçük bir kasabada, eski bir göl evinde buluşan üç kardeştir. Ağabey Vanya ve evlatlık kardeşi Sonya, yaşamı tam anlamıyla es geçmiş, ömür boyu kardeşleri Maşa'ya bağımlı yaşamıştır. Maşa ise hayallerinin peşinden gitmiş ve ünlü bir oyuncu olmuştur. Maşa, bir gün kardeşlerinin yaşadığı evi satmak için kasabaya gelir. Genç ve ateşli sevgilisi Spike da yanındadır. Vanya ve Sonya'nın hayata dair umutsuzluğu, Maşa'nın modern şehir yalnızlığıyla çakışır. Kardeşler yılların birikimiyle parodik yüzleşmeler yaşarken, evin içinde yarı çıplak dolaşan bir Spike, Yunan tanrılarından haber getirdiğini söyleyerek ortalığı karıştıran bir hizmetli (Kassandra)ve oyuncu olma hevesiyle koşup gelen bir komşu kızı (Nina) vardır. Manidar mesajlar taşıyan eğlenceli oyun, özenli bir dramaturjiyle Çehov'un karakterlerini kültürümüze yakınlaştırmayı da başarıyor."

Yazan: Christopher Durang

Çeviren: Nesrin Kazankaya

Yöneten: Yücel Erten

Oynayanlar: Şerif Erol, Tilbe Saran, Nesrin Kazankaya, Doğan Akdoğan, Başak Meşe, Gamze İpek

Dramaturji: Şafak Eruyar

Dekor Tasarımı: Başak Özdoğan

Kostüm Tasarımı: Fatma Öztürk

Yönetmen Yardımcısı: Zeynep Özden

Yapım Asistanları: Serin Öztoprak, Mert Yılmaz Yıldırım

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz  aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

Detaylar :

İl : İstanbul

İlce : Sarıyer

Mekan : ENKA İbrahim Betil Oditoryumu

Mekan Adresi : ENKA Sadi Gülçelik Spor Tesisleri İSTİNYE/ İstanbul

Başlangıç Saati : 05.04.2017 20: 30: 00

Bitiş Saati : 05.04.2017 22: 30: 00

Kategori : Tiyatro Pera-Vanya, Sonya, Maşa ve Spike

Tür : Sahne Sanatları

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Tiyatro Pera-Vanya, Sonya, Maşa ve Spike - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement