Türk-İslam Sanatları İnternetten Dünyaya Anlatılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk-İslam Sanatları İnternetten Dünyaya Anlatılacak

Türk-İslam Sanatları İnternetten Dünyaya Anlatılacak

BİKSAD'ın Türk İslam sanatlarını dünyaya doğru biçimde anlatabilmek amacıyla yürütülen proje çerçevesinde hayata geçirdiği "www.turkishislamicarts.com" internet sitesinin tanıtımı yapıldı.

01.06.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İslam sanatlarını dünyaya doğru anlatabilmek amacıyla yürütülen proje çerçevesinde hayata geçirilen "www.turkishislamicarts.com" internet sitesinin tanıtımı yapıldı.

Bilim Kültür ve Sanat Derneğinin (BİKSAD) hayata geçirdiği internet sitesinin tanıtımı için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda etkinlik düzenlendi.

Proje koordinatörü Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet sitesinde tezyini, temaşa ve musiki sanatları gibi oldukça zengin bir içerik olacağını anlattı.

Özcan, taklit, başkalaşma ve yozlaşmayla örselenen kültür ve sanatı, layık olduğu yere taşımak için çalışan derneğin bir araç olarak göreceği sitede, hüsn-ü hat, hat, tezhip, minyatür, ebru, kat'ı gibi son dönemlerde yönelişin fazla olduğu sanatlardan eserlerin yer alacağını ifade ederek, sitenin ilk aşamada İngilizce, daha sonra Arapça yayın yapacağını dile getirdi.

Sitenin söz konusu sanatların doğru ve sağlıklı yapılmasını sağlayacağını aktaran Özcan, dünyanın neresinde olursa olsun, bu sanatlara meraklı kişilerin verdikleri eserleri site üzerinde alanında uzman hocalara göstererek eksikliklerini görebileceğini anlattı.

Özcan, internet sitesinin Türkçe versiyonunun "www.turkislamsanatlari.com" başlığıyla hizmette olduğunu kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türk-İslam Sanatları İnternetten Dünyaya Anlatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement