Türkiye'nin İlk Kağıtçılık Tarihi Müzesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkiye'nin İlk Kağıtçılık Tarihi Müzesi

Türkiye\'nin İlk Kağıtçılık Tarihi Müzesi

İpek Kağıt'ın desteğiyle Türkiye'nin ilk kağıtçılık tarihi müzesi kuruldu.

27.06.2013 00:06  Güncelleme: 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye kağıtçılık tarihinin ilk müzesi olan Yalova Belediyesi İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi, kültür ve sanat faaliyetlerine verdiği önemle öne çıkan temizlik kağıdı sektörünün lider kuruluşu İpek Kağıt'ın desteğiyle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Müzenin açılış törenine katılan İpek Kağıt Yalova Fabrikası Direktörü Erdem Ülkümen, "Türkiye'nin ilk temizlik kağıdı üreten kuruluşu olarak sosyal sorumluluk anlayışımız gereğince Türkiye'nin ilk kağıt müzesinin kurulmasına destek vermekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

1745 yılında İbrahim Müteferrika tarafından ilk kağıt üretim merkezinin kurulduğu yer olan Yalova'da açılan müze, zengin bir belge kütüphanesine sahip. Kağıtçılık tarihi konusunda bir ihtisas merkezi olma yolunda çalışmalar yürütülen müzede;

kağıdın tarihi, üretimi, korunması, kağıt sanatları, Türkler ve kağıt, kağıt sanayi, kitabın ve kütüphaneciliğin tarihi gibi konularda oluşturulan bilgi panoları da yer alıyor.

Kuruluş çalışmaları sırasında yüzlerce bilim insanının gönüllü danışmanlık yaptığı ve Dünya Kağıt Müzeleri organizasyonu tarafından da desteklenen müzenin ziyaretçileri, üretim atölyesinde kendi kağıtlarını da üretebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Türkiye'nin İlk Kağıtçılık Tarihi Müzesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement