Tutuklu ve Hükümlülere Tiyatroculardan Kitap Desteği - Son Dakika
Kültür Sanat

Tutuklu ve Hükümlülere Tiyatroculardan Kitap Desteği

Ayvalık'ta faaliyetlerini sürdüren Şeref Çetin Tiyatrosunun yürüttüğü kampanyada toplanan bin 200 kitap, Bandırma Kapalı Cezaevine teslim edildi.

06.11.2014 10:13  Güncelleme: 10:37

Ayvalık ilçesinde faaliyet gösteren Şeref Çetin Tiyatrosu, Bandırma Kapalı Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülere bin 200 kitap gönderdi.

Tiyatro topluluğunun yönetmeni ve oyuncularından Şeref Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tutuklu ve hükümlülerin talebi doğrultusunda kısa sürede çok sayıda kitap topladıklarını söyledi.

Sosyal yaşamdan uzak kalan bu kişilerin kitapla topluma kazandırılabileceğini belirten Çetin, "Bize göre mahkumlara verilebilecek en güzel hediye kitaptır" dedi.

Çetin, daha önce defalarca kitap toplayıp dağıttıklarını hatırlatarak, "Okumayan Kalmasın" sloganıyla cezaevi için kampanya yürüttüklerini anlattı.

Vatandaşların kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Çetin, "Şimdi sıra bu kitapları sahipleriyle buluşturmaya geldi. Topluluğumuz üyesi bir arkadaşımızın aracıyla bin 200 kitabı Bandırma'da cezaevi yetkililerine teslim ettik" diye konuştu.

Çetin, mahallelerde çocuklara ücretsiz diş taramaları ve eğitim gereçleri gibi katkılarda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Oyunculardan Hakkı Doğan ise insanın nerede olursa olsun okuması gerektiğini kaydetti.

Kitapların okuyanlara çok şeyler kattığını dile getiren Doğan, "Mahkumların, bu kitapları okuduktan sonra tahliye olduklarında daha mantıklı hareket edeceğine inanıyorum" ifadesini kullandı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tutuklu ve Hükümlülere Tiyatroculardan Kitap Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement