Uludağ Üniversitesi'nden Sosyal Öğrencilere Ekstra Kredi - Son Dakika
Kültür Sanat

Uludağ Üniversitesi'nden Sosyal Öğrencilere Ekstra Kredi

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sosyal aktiviteler düzenleyen ve topluluklarda görev alan öğrencilere fazladan kredi verileceğini söyledi.

14.04.2016 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sosyal aktiviteler düzenleyen ve topluluklarda görev alan öğrencilere fazladan kredi verileceğini söyledi.

Yeşilay Bursa Şubesi Başkanı Dr. Serhat Yamalı ve yönetim kurulu üyeleri UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı makamında ziyaret etti.

Yamalı, sosyal projelere verdikleri destekten dolayı üniversite yönetimine teşekkür etti.

Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise Yeşilay benzeri kuruluşların dünyanın her yerinde olduğunu ve bu kuruluşların desteklenmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Toplumun sağlığı için gönüllü odaklı çalışmalar yürüten sivil toplum kurumlarının büyümesi ve desteklenmesi için her türlü desteği vermeye hazırız. Öğrenci sadece ders çalışarak hayatı öğrenemez. Dayanışmayı, birlikteliği, paylaşmayı öğrenmesi için sosyal hayatın içine katılması gerekiyor. Bunun okul içerisindeki en kısa yolu da öğrenci topluluklarına üye olmaktan geçiyor. Üniversite yönetimi olarak biz sadece bu bir yıl içerisinde elliden fazla topluluğun kurulmasına destek verdik. Şuan topluluk sayımız yüz yetmişi geçti. Öğrencilerimiz buralara katılsınlar. Etkinliklerde görev alsınlar. Ancak derslerini kesinlikle aksatmamak kaydı ile bu çalışmalar içerisinde yer alsınlar. Biz yönetim olarak sosyal etkinliklerde belli saatler görev alan öğrencilere fazladan kredi verilmesini uygun gördük. Bazı fakültelerde ve meslek yüksekokullarda bu uygulama başlatıldı ve devam ediyor. Yani dersten kalan öğrenciyi geçirmek için değil ama ekstra bir puan kazanması için bu kredilerin verilmesi o öğrenciyi de sosyal olmak için teşvik edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Uludağ Üniversitesi'nden Sosyal Öğrencilere Ekstra Kredi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement