Uluslararası İstanbul Kukla Festivali 15. Yılını Kutluyor! - Son Dakika
Kültür Sanat

Uluslararası İstanbul Kukla Festivali 15. Yılını Kutluyor!

Uluslararası İstanbul Kukla Festivali 15. Yılını Kutluyor!

İstanbul Cervantes Enstitüsü de festivale Titeres Cachirulo grubunun "Olé, Olé" adlı gösterisiyle katılıyor.

02.05.2012 15:14

Dünyanın en seçkin kuklalarını İstanbul'da buluşturan Uluslararası İstanbul Kukla Festivali bu yıl 15. yılını 15 farklı ülkeden seçkin grupları ağırlayarak kutluyor.

İstanbul'u yıllardır rengarenk bir kukla şölenine çeviren Uluslararası İstanbul Kukla Festivali bu yıl 15. yılını kutluyor. Cengiz Özek'in Sanat Yönetmenliğinde 3 – 13 Mayıs arasında gerçekleştirilecek festival, masa kuklasından ipli kuklaya, gölge oyunundan video performanslarına, gelenekselden moderne, zengin içeriğiyle seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

15. Uluslararası Kukla Festivali bu yıl, yaptığı araştırmalarla 'Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun genç kuşaklara kalmasını sağlayan ve 'Karagöz' adlı kitabıyla Karagöz geleneğini ölümsüzleştiren ünlü edebiyatçı Cevdet Kudret anısına düzenleniyor. Ayrıca festivalin Onur Ödülü günümüzün en iyi tasvir yapımcıları arasında yer alan ve kukla sanatını yeni kuşaklara sevdiren Ali Kıyak'a verilecek.

Kukla Festivali 15. Yılında 15 ülkeden seçkin grupları ağırlıyor İstanbul Cervantes Enstitüsü de festivaldeki yerini Titeres Cachirulo grubunun "Olé, Olé" adlı gösterisiyle alıyor. Grup "Olé, Olé"yi 7 Mayıs saat 13.30'da Fransız Kültür Merkezi'nde, 8 Mayıs'da saat 10.30 ve 13.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde sunacak. Olé, Olé Endülüs Folklorik öğeleri taşıyan değişik kukla teknikleriyle hazırlanmış 55 dakikalık müzik, dans ve kahkaha dolu bir oyun.

Festival biletleri, www.mybilet.com adresinden ya da oyunlardan bir saat önce, oyunun oynanacağı salon girişlerinden alınabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Uluslararası İstanbul Kukla Festivali 15. Yılını Kutluyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement