Van'da "Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması ve Festivali" - Son Dakika
Kültür Sanat

Van'da "Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması ve Festivali"

Van\'da "Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması ve Festivali"

65 üniversiteden 170 filmin katılımıyla düzenlenen "Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması ve Festivali" Yüzüncü Yıl Üniversitesinde başladı.

31.05.2013 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Yaşlanan Dünyaya Genç Bakış" sloganıyla düzenlenen "Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması ve Festivali"nin Van ayağı yapıldı.

Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen "Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması ve Festivali", Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde başladı.

65 üniversiteden 170 filmin katıldığı festivalde, akedemisyen ve uzmanlar tarafından da davetlilere bilgi verildi.

Festivalde "Sosyo-Ekonomik Kalkınmada İnsan Doğa İlişkisi" konulu bir konferans veren sinema sanatçısı Ediz Hun, çevrenin günümüzde çok büyük bir stresin altında olduğunu belirterek, dünya nüfusunun 7 milyar 200 milyon insana ulaştığını anımsattı.

Hun, çevrenin hızla artan nüfusla mücadele etmek durumunda olduğunu vurgulayarak, akademisyen ve öğrencilerin bu mücadeleye destek vermesi gerektiğini söyledi.

Özellikle bitkilere gerekenden daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğine değinen Hun, şöyle konuştu:

"Bugün modern biyoloji bitkiler, hayvanlar ve insanlar şeklinde bir ayrıma girmez. Üreticiler ve tüketiciler olarak sınıflandırma yapar. Yalnızca bilimle çevre korunulamaz. Çevreyi, gönlümüzdeki sevgi pınarından doğaya bir pencere açmakla koruyabiliriz. Bunun için de gönlümüzü birbirimize açmamız lazım. Biz sadece birbirimizi seviyor görünüyoruz. Halbuki din, dil, ırk ayırımı yapmaksızın bir birimizi sevmeyi başarabilir, kavgadan uzaklaşabilirsek o zaman çok daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Dünyada tek bir cins olan insan birbirini sevmek zorunda. Sevip de kenetlenebilirsek o zaman bu ülkede en iyi şekilde çağdaş seviyeye ulaşırız. Kavga etmeyecek, kin duymayacak, nefretle birbirimize yaklaşmayacak, birbirimizi seveceğiz. O zaman çevre kurtulur."

Ülkelerin kalkınmalarını sağlamak amacıyla çevreye zarar verdiğine dikkati çeken Hun, kalkınmaya kimsenin karşı olmadığını ancak kalkınma hamlelerinin çevreye zarar vermeden yapılması gerektiğini ifade etti.

Konuşmasının ardından "Yaşat ki Yaşayasın" adlı kitabını imzalayan Hun, bir araya geldiği hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

-Çözüm süreci

Gazetecilerin çözüm süreciyle ilgili sorularını da yanıtlayan Hun, "Çözüm süreci kapsamında ülkede olumlu bir hava esiyor. Yurtta sulh, cihanda sulh. Barış çok önemli. Barışın biran evvel gelmesi, insanların birbirini sevgiyle kucaklaması gerekiyor. Bunu kalpten destekliyorum. Hepimizin yolu açık olsun" ifadelerini kullandı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Van'da 'Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması ve Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement