Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi

Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi

Sergide kurulacak Türkiye Pavyonu'nun küratörlüğünü Murat Tabanlıoğlu, proje koordinatörlüğünü ise Pelin Derviş yapacak

04.12.2013 14:22

İtalya'nın Venedik kentinde düzenlenecek 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde (La Biennale di Venezia) kurulacak Türkiye Pavyonu'nun küratörlüğünü Murat Tabanlıoğlu, proje koordinatörlüğünü ise Pelin Derviş yapacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfından (İKSV) yapılan yazılı açıklamaya göre, 14'üncüsü 7 Haziran-23 Kasım 2014'te gerçekleştirilecek ve Türkiye'nin ilk kez katılacağı sergideki Türkiye Pavyonu'nun küratörlüğünü Murat Tabanlıoğlu, proje koordinatörlüğünü ise Pelin Derviş üstlendi.

Tabanlıoğlu ve Derviş'e, bienal için gerçekleştirecekleri projede gerekli akademik desteği ve danışmanlığı sağlamak amacıyla İKSV tarafından bilim kurulu oluşturuldu. Kurulda, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Erdem, İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Şehir Araştırmaları Merkezi Direktörü Prof. Dr. Murat Güvenç, Dünya Mimarlık Topluluğu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan ve Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Tanyeli gibi mimarlık ve mimarlık tarihi üzerine çalışan akademisyenler yer alıyor.

Türkiye Pavyonu'na dair detaylar 2014'ün ilk aylarında açıklanacak.

Türkiye 20 yıl boyunca aynı mekanda olacak

Rem Koolhaas küratörlüğünde gerçekleştirilecek bu yılki sergi "Fundamentals" başlığını taşıyacak. Ana sergi alanının dışında Giardini ve Arsenale'de birçok ülke pavyonu da yer alacak.

Türkiye, 14'üncüsü düzenlenen bienale ilk kez katılacak. Türkiye Pavyonu, Venedik Bienali'nin iki ana sergi alanından biri olan Arsenale'de tahsis edilen yeni mekanda olacak.

Türkiye, bu mekanı, Akbank, Mehveş-Dalınç Arıburnu, Nezih Barut, Ali Raif Dinçkök, Vuslat Doğan Sabancı, Füsun- Faruk Eczacıbaşı, Oya- Bülent Eczacıbaşı, Enka Vakfı, Nesrin Esirtgen, Eti Gıda, Kadir Has Üniversitesi, Öner Kocabeyoğlu, MAÇAKIZI, Tansa Mermerci Ekşioğlu, Polimeks İnşaat, SAHA Derneği, Taha Tatlıcı, Garanti Bankası, Vehbi Koç Vakfı, Zafer Yıldırım ve Yıldız Holding'in katkılarıyla 2034 yılına kadar pavyon alanı olarak kullanacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement