Vesta 77 ile Doğuma Hazırlık Kursu Modül 1: İç Gözlem - Son Dakika
Kültür Sanat

Vesta 77 ile Doğuma Hazırlık Kursu Modül 1: İç Gözlem

Vesta 77 ile Doğuma Hazırlık Kursu Modül 1: İç Gözlem

Doğuma Hazırlık süreci ebeveyn olmaya niyet ettiğiniz an başlayan bir serüvendir.

18.02.2017 22:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğuma Hazırlık süreci ebeveyn olmaya niyet ettiğiniz an başlayan bir serüvendir.

Muhteşem serüvenin başlangıcı ile birlikte kadının beynindeki limbik sistem=duygularımızın merkezinin yoğun bir şekilde aktifleşmesi ile atalarımızdan miras edindiğimiz birçok kalıpsal düşünceler, davranışlar  ve duygular sorgulanmak üzere yüzeye çıkar. Bu süreçte hem bir anne, hem bir baba, hem de bir bebek Dünya ya doğmak üzere hazırlanmaktadırlar.

MODÜL 1 : NİYET & İÇ GÖZLEM

19 Şubat Pazar/ İÇ GÖZLEM

TRAVMALARIMIZIN BUGÜNE İZİ 11.00-12.00 : "Neden" anne- baba olmayı seçiyorsunuz?  Ailemizin genetik yapısından miras aldığımız travmalarımızın bugünkü yaşamımıza olası etkileri nelerdir? Uzm. Psikolog Özge Genlik

12.00-13.00 : Travmalarımızın bedenimizdeki izlerini nasıl dönüştürebiliriz? Uzm. Psikolog Özge Genlik

13.00-14.00: Öğle Yemeği Molası

GEBELİK DÖNEMİNDE NASIL BESLENMELİYİM? 14.00-15.00: Sadece hamilelikte değil hamilelik öncesi yediklerinizde bebeğinizin sağlığını etkiliyor! Sağlıklı bir gebelik için beslenme önerileri.. Diyetisyen Maria Tanoğlu

15.00-16.00: A'dan Z'ye dokuz aylık beslenme serüveni. Diyetisyen Maria Tanoğlu

Eğitim Tarihi: 19 Şubat 2017 (Pazar)

Eğitim Saati: 11.00-16.00

Eğitmenler: Uzm. Psikolog Özge Genlik & Diyetisyen Maria Tanoğlu

Özge Genlik Kimdir?

2009 yılında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden "yüksek onur" derecesi ile mezun oldu. Mezuniyetinin ardından zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ve aileleri ile psikolojik danışmanlık çalışmalarını yürütmüş ve anaokullarına danışman olarak hizmet vermiştir

2012 yılında, psikoloji alanındaki yüksek lisans eğitimini "yas süreci ve yas sürecindeki bireylerin depresyon ve anksiyete düzeylerinin incelenmesi" konulu tezi ile başarı ile tamamlamıştır. Yüksek lisansını tamamladıktan sonra İstanbul Arel Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık biriminde "uzman psikolog" olarak ergenler ve aileleri ile çalışmalarını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bayrampaşa Kadın ve Aile Sağlığı Merkezinde ise yetişkin odaklı psikolojik danışmanlık çalışmalarını sürdürmüştür. Ardından özel psikolojik danışmanlık merkezlerinde bireysel olarak "yetişkin" ve "ergen"ler ile psiko-terapi çalışmalarını sürdürmüştür.

EMDR (göz hareketleri ile duyarsızlaştıma ve yeniden işleme terapisi/ Travma terapisi), Gestalt Terapi, Bilişsel-Davranışçı Terapi, Kısa Süreli Dinamik Terapi, Eğitimleri alan Genlik, aynı zamanda Yoga Alliance onaylı Yoga Eğitmenidir (Yoga Eğitimlerini aldığı eğitmenler: Dr. Çiğdem Öner (200 saat) ve Zeynep Aksoy (200 saat) ). Hamile Yogası Eğitmenlik sürecini tamamlamıştır(Nur Sakallı & Mey Elbi )

Genlik, yaşamdaki engelleri ve duyumsanan "acı" duygulanımlarını iyileşmeye ve şifalanmaya yönelik birer armağan olarak görmekte ve değerlendirmekte bu bağlamda "psiko-dönüşüm" adını verdiği metodoloji ile ; ergen, yetişkin ve ailelerle çalışmalarını sevginin gücü ile kurucusu olduğu Vesta 77 Psikolojik Dönüşüm ve Yaşam Akademisi'nde sürdürmektedir.

*Genlik, İstanbul Doğum Akademisi Sertifikalı Doğuma Hazırlık Eğitmenidir.

Maria Tanoğlu kimdir?

İstanbul Arel Üniversitesi , Beslenme ve Diyetetik bölümünü mezunudur.

Beslenme ve Diyet Tedavisinde psikolojik yaklaşım ve süreçlerin önemini bilen Tanoğlu; Arel Üniversitesi,  Psikoloji bölümünde  yan dal   eğitimi alarak başarıyla mezun oldu.

Beslenme ve Diyet,Obezite, NLP, Kişisel Gelişim  gibi konularda yapılmış olan birçok seminer, panel ve kongreye katılmıştır.

Sağlıklı beslenme alışkanlıklarını değiştirmede,  alışkanlık değiştirme tekniklerinin kullanılmasının önemli olduğuna inanan TANOĞLU, Uluslararası NLP Practitioner eğitimini başarıyla tamamlayarak "NLP Uygulayıcısı" unvanı almaya hak kazanmıştır.

Röportojları ve yazıları çeşitli dergiler ve sitelerde yayımlanmıştır.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Vesta 77 ile Doğuma Hazırlık Kursu Modül 1: İç Gözlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement