Viyolonsel ve Piyano ile Pazar Buluşması - Son Dakika
Kültür Sanat

Viyolonsel ve Piyano ile Pazar Buluşması

Viyolonsel ve Piyano ile Pazar Buluşması

Güher & Süher Pekinel 'Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler' Projesi dahilinde TÜPRAŞ sponsorluğunda desteklenen, uluslarası prestijli yarışmalardan ödüllerle dönen genç kuşağın başarılı çellislerinden Görkem Çiçek ve piyanist Cem Esen, Bach, Esen, Saygun, Popper ve Shostakovich'in solo ve...

12.03.2017 13:04

Güher & Süher Pekinel 'Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler' Projesi dahilinde TÜPRAŞ sponsorluğunda desteklenen, uluslarası prestijli yarışmalardan ödüllerle dönen genç kuşağın başarılı çellislerinden Görkem Çiçek ve piyanist Cem Esen, Bach, Esen, Saygun, Popper ve Shostakovich'in solo ve duo viyolonsel - piyano yapıtlarından oluşan bir programla, 12 Mart Pazar günü Mozarthaus'a konuk oluyor.

GÖRKEM ÇİÇEK, viyolonsel

CEM ESEN, piyano

Konser Programı:

J. S. Bach  |  Viyolonsel Süiti No.4, BWV 1010, mi Bemol Majör

C. Esen  |  Fantaisie Polonaise Op.3

A. A. Saygun  |  Etüd No.5D. Popper  |  Elfentanz Op.39

D. Shostakovich  | Viyolonsel ve Piyano Sonatı Op.40, re minör

Program süresi: 75 dk.

GÖRKEM ÇİÇEK, viyolonsel

Sakarya'da doğdu. Müzik hayatına 7 yaşında babasından bir Türk müziği enstrumanı olan 'Bağlama'  çalmayı öğrenerek başladı. Çeşitli Türk Halk Müziği yarışmalarına katıldı ve dereceler kazandı.Klasik müzikle 14 yaşında Kütahya Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ni kazanarak tanışmış oldu. İlk viyolonsel çalışmalarına Melih SELEN ile başladı ve 2012 yılında ikinci sınıfı okurken bir ortak konser üzerine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Doçent Yury Semenov ile tanıştı ve kendisiyle özel olarak çalışmaya başladı.2014 yılının yazında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın açtığı Lisans Geçiş Sınavına girdi ve sınavı başarıyla geçti. 2014-2015 Eğitim yılının ilk döneminden itibaren Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Yuri Semenov ile profesyonel anlamda çalışmalarına devam etmektedir.Aynı öğretim yılının ikinci döneminde Ankara'da CSO sahnesinde 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan 'Aziz Gürerk Anısına' Viyolonsel yarışmasına katıldı ve finalist olmayı başardı.2016  Nisan ayında Rusya'da katıldığı V. Gavrilin Uluslararası Viyolonsel Yarışması'nda ikincilik(Birincilik ve Üçüncülük kimseye verilmemiştir), Tchaikovsky Pezzo- Capriccioso ile en iyi virtuoso küçük parça yorumlama ödülü, Sponsor Özel Ödülü ve harici bir başarı belgesi almaya layık görüldü. Yarışma sonrasında Gala Konserinde büyük konser salonunda çalmaya layık görülmüştür.Görkem Çiçek, Güher&Süher Pekinel 'Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler' Projesi dahilinde TÜPRAŞ sponsorluğunda desteklenmektedir.

CEM ESEN, piyano

1997 yılında Adana'da doğdu..İlk piyano eğitimine Adana Devlet Konservatuvarında Can Çoker ile başladı.2010'da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine geçerek burada 5 yıl Prof. Metin Ülkü ile çalıştı.2015 yılında Hannover Hochschule für Musik und Theatre'ı kazandı. Prof. Peter Florıan, Emre Şen, Stefan Kovacevıch,Prof. Andrej Dutkıevıch, Fazıl Say, Gülsin Onay, Diana Andersen, Alan Weıss, Johann Schmıdth, Jun Kanno ve Andrea Lucchesını tarafından gerçekleştirilen master class çalışmalarına aktif olarak katıldı. 2010 yılında, keman sanatçısı Cihat Aşkın ve Çağdaş Eğitim Vakfı'nın yürüttüğü CAKA Projesine seçilerek eğitim bursu almaya değer görüldü. Halen ÇEV bursiyeri olarak eğitim bursu ile desteklenmektedir.

29 Mayıs 2010 tarihinde Çağdaş Eğitim Vakfı'nın Aya İrini Konser Salonunda organize ettiği "Sahne Sizin Çocuklar" projesinde yer alarak Samsun Opera Orkestrası ile Mozart-Piyano Konçertosu No.23 'ü seslendirdi. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası.Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile konserler verdi.19 Haziran 2012 tarihinde İstanbul Festivali'nden aldığı davet üzerine CRR Konser Salonunda solo performans ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ile iki piyano konserine katıldı.Kasım 2012 de 13. Uluslararası Antalya Piyano festivaline davet edildi.İstanbul,Ankara,İzmir,Adana ,Eskişehir, Mersin ,Utrecht,Hannover ve Bremen'de solo resitaller verdi.

Ödülleri;

2010 yılında  İstanbul'da düzenlenen Uluslararası 5. Pera Piyano Festivali'nde  İkincilik Ödülü,            2010'da Başkent Üniversitesi'nce düzenlenen Ulusal F. Chopin Piyano Yarışmasında İkincicilik Ödülü,            2011 yılında 6.Pera Piyano Yarışmasında Üçüncülük ve "En İyi Chopin Yorumu" Ödülü,

2011 Kasım ayında Polonya'nın Jelenia Gora şehrinde  düzenlenen Uluslararası F. CHOPIN Piyano Yarışmasında Finalist,

2012 Temmuz ayında Bodrum Gümüşlük'te 1. A.ADNAN SAYGUN Piyano Yarışmasında Birincilik ödülü,

2012 Eylül ayında Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan 7. Delfhi Oyunları Piyano Yarışmasında bronz madalya ödülü,

2013'de İspanya'da Maria Herrero Piyano Yarışması 3.lük Ödülü,2014'de Estonya F.Chopin Piyano Yarışması Finalist ve Özel Ödül,

2014'de Hollanda İnternational Young musician Piyano Yarışmasında Finalist ve "En iyi çağdaş eser yorumu" Ödülü,

2015'de İstanbul'da Vedat Kosal Piyano Yarışması 2. lik Ödülü,

2015'de Malta Piyano Yarışması 3.lük ve Jüri Özel Ödülü,

Piyano eğitimini halen Hannover Hochschule für Musik und Theatre'da Prof. Roland Kruger'in öğrencisi olarak sürdürmektedir.

Detaylar :

İl : Ankara

İlce : Çankaya

Mekan : Mozarthaus Sanat ve Konser Evi

Mekan Adresi : Nilgün Sokak, 14/2

Başlangıç Saati : 12.03.2017 17: 00: 00

Bitiş Saati : 12.03.2017 19: 00: 00

Kategori : Viyolonsel ve Piyano ile Pazar Buluşması

Tür : Konser

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Viyolonsel ve Piyano ile Pazar Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement