Yaşar Kemal "Çocuklar İnsandır" Sergisi Bursa TÜYAP Fuarı'nda - Son Dakika
Kültür Sanat

Yaşar Kemal "Çocuklar İnsandır" Sergisi Bursa TÜYAP Fuarı'nda

Yaşar Kemal "Çocuklar İnsandır" Sergisi Bursa TÜYAP Fuarı\'nda

Yapı Kredi Yayınları, 2013 yılının sonunda başlık sayısında 4000. kitabını yayımladı.

13.03.2014 13:46  Güncelleme: 17:28

Edebiyat, şiir, felsefe, sanat, tarih, şehir monografileri ve çocuk edebiyatı gibi alanlarda yoğunlaşan yayın etkinliği ile Yapı Kredi Yayınları, 2013 yılının sonunda başlık sayısında 4000. kitabını yayımladı. Yayınevinin 4000. kitap olarak seçtiği Yaşar Kemal'in Çocuklar İnsandır kitabı, savaş, açlık ve yoksullukla yoğrulmuş dünyamızda acılarla büyüyen küçük insanları ve onların küçük omuzlarındaki büyük yükleri anlatıyor.

Yaşar Kemal'in "Çok iyi bir roman yazsaydım bu kadar sevmezdim" dediği kitap, şimdi ise Bursa TÜYAP Kitap Fuarı için sergileştirildi.

15 – 23 Mart tarihleri arasında TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin 5 No'lu Salon'unda gerçekleştirilecek olan sergide, 1975'te Cumhuriyet gazetesinde Ara Güler'in fotoğrafları ve Turhan Selçuk'un çizimleriyle yayımlanan ve 1978'de Allahın Askerleri adıyla kitaplaşan röportaj dizisinden örnekler, bu röportajlara eşlik eden Ara Güler'in fotoğrafları ve Turhan Selçuk'un çizimleri yer alıyor.

Yaşar Kemal'in, 1970'lerde sokak çocuklarıyla yaptığı röportajların, çizimlerin ve fotoğrafların bir araya getirildiği bu sergi, çocuk yankesicilerin, hırsızların, katillerin, kaçakçıların, surların dibinde çamur içinde yaşayanların, müthiş bir yoksulluğun, itilmişliğin hazin ve sarsıcı bir örneği.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Yaşar Kemal 'Çocuklar İnsandır' Sergisi Bursa TÜYAP Fuarı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement