Batman'da 'Yeşil Hat', 20 Yıl Sonra Kaldırıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Batman'da 'Yeşil Hat', 20 Yıl Sonra Kaldırıldı

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesinde, 20 yıl önce işlenen cinayetten sonra oluşturulan 'yeşil hat' kaldırıldı.

13.04.2014 13:06  Güncelleme: 13:55

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesinde 20 yıl önce işlenen cinayetten sonra oluşturulan "yeşil hattın" kaldırılmasının ardından, "Gazeteciler Yetişiyor, Batman Gelişiyor Projesi" çerçevesinde 25 gazeteci, ilk kez söz konusu yeri görüntüledi.

"BARIŞ SÜRECİYLE HUZUR YAKALANDI"

Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Arif Arslan, projenin Kalkınma Bakanlığının destek verdiği SODES projesi kapsamında yürütüldüğünü belirterek şunları söyledi: "Bir dönemler bırakın akşam saatlerinde, gündüz saatlerinde bile beldeye girmek tehlikeliydi. Barış süreciyle yakalanan huzur ortamı sayesinde arkadaşlarımız o kadar rahat çalışıyor ki, geçmişte ki olayları hatırlarcasına bol bol fotoğraf çekiyorlar. Amacımız genç gazeteci arkadaşlarımıza kötü süreci ile yeni süreci bir araya getirip belgelemektir. Bu konuda cemiyet olarak güzel bir çalışmaya imza attığımıza inanıyoruz" dedi.

"ESKİDEN BELDEYE GİRMEK CESARET İSTERDİ"

Beldenin vahşi doğasının fotoğrafçıların dikkatini çektiğini söyleyen eğitmen İrfan Tapan ise, ülkede devam eden barış süreci ile birlikte buraların halka açıldığını belirtti. Önceki dönemlerde beldeye girmenin cesaret istediğini anlatan Tapan, barış süreci ile birlikte bu güzel doğanın halka açıldığını kaydetti. Belde de yaşanan kan davası yüzünden yeşil hat ile birlikte yıllar boyunca çatışmalı ortamda hayata tutunduklarını belirten belde sakinlerinden Ekrem İksen de, beldelerinde gazetecileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Batman\'da \'Yeşil Hat\', 20 Yıl Sonra Kaldırıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Batman'da 'Yeşil Hat', 20 Yıl Sonra Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement