Yıldırım Mayruk Anılar Müzayedesi" - Son Dakika
Kültür Sanat

Yıldırım Mayruk Anılar Müzayedesi"

Pera Mezat Müzayedecilik tarafından gerçekleştirilen müzayedede, modacı Yıldırım Mayruk'un, 1960'lı yıllardan itibaren toplamaya başladığı 528 eser satışa sunuldu.

12.04.2015 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pera Mezat Müzayedecilik tarafından gerçekleştirilen müzayedede, modacı Yıldırım Mayruk'un, 1960'lı yıllardan itibaren toplamaya başladığı 528 eser satışa sunuldu.

Pera Mezat Müzayedecilik'ten yapılan açıklamaya göre, Dedeman Otel'de gerçekleştirilen müzayedede, Osmanlı saray ressamı Fausto Zonaro'nun "Dervişler" tablosu, 210 bin liraya satıldı. Eser, müzayedenin en pahalı eseri oldu.

Osmanlı Türk ressamı Tekezade Sait Efendi'nin eski Türkçe imzalı, 1909 tarihli yağlı boya tablosu 22 bin 500, Migirdiç Givanian imzalı yağlı boya tablo 21 bin, Fabio Fabbi imzalı ahşap panel üzeri yağlı boya tablo ise 20 bin liradan alıcı buldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yıldırım Mayruk, "Umarım yeni sahipleri, sağlıklı, mutlu ve huzurlu günlerde kullanarak yaşarlar ve gelecek nesillere bu eserleri koruyarak taşırlar. İnsanlık kültürünün nadide parçaları her dönem tarihin bir başka kaydıdır" ifadelerini kullandı.

Pera Mezat Müzayedecilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gacıroğlu ise Mayruk'un yaklaşık 50 yıldır topladığı birbirinden değerli eşyaları ve koleksiyonları sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını kaydederek, "Bugün katılımın bu kadar yoğun olması bizi çok sevindirdi. Koleksiyonerlerin heyecanlı artırışlarıyla güzel bir müzayede gerçekleştirdik" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yıldırım Mayruk Anılar Müzayedesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement