Zeki Alasya'ya Saygı Gecesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Zeki Alasya'ya Saygı Gecesi

Zeki Alasya\'ya Saygı Gecesi

Zeki Alasya için düzenlenen gece, Türk sinemasının ünlü isimlerini bir araya getirdi.

20.02.2013 06:03  Güncelleme: 08:28

Beşiktaş Belediyesi, ünlü oyuncu Zeki Alasya için önceki akşam Akatlar Kültür Merkezi'nde bir saygı gecesi düzenledi. Gecede Atilla Dorsay, Cezmi Baskın, Halit Akçatepe, Halit Kıvanç, Hülya Koçyiğit, Metin Akpınar ve Zihni Göktay gibi ünlü isimler konuşma yaptı.

"ESKİ EŞİM DE BURADA"

Gecede duygusal anlar yaşayan Alasya, "Böyle bir geceyi ben hayattayken düzenlediğiniz için çok teşekkür ederim. Ben bu yolda, hırs ve kıskançlıklardan arınıp iyi bir insan olmak için çabaladım" dedi. Alasya, kendisini izleyen eşi Jülide Alasya ve eski eşi Oya Alasya'ya seslendi: "Şu an eşim tam karşımda bana bakıyor. Ben iyi biri olmayı başarmışım ki; eski eşim de burada benimle." Bu sözler üzerine Oya Alasya, eski eşini ayakta alkışladı. Metin Akpınar ise yaptığı konuşmada "Ben Aksaray'da, Zeki ise Şehzadebaşı'nda doğmuş; yani aynı semtte büyümüşüz. Babalarımız aynı şirkette çalışmış. Annelerimiz vefat ettiğinde, namazlarını kıldıran imam aynıydı. Yazıhanelerimiz bile hala aynıdır" dedi.

"BİZ HİÇ AYRILMADIK"

Akpınar, daha sonra şöyle konuştu: "Nazım'ın dediği gibi; 'yarin yanağından gayrı her şeyde ortak olduğumuz' Zeki Alasya, büyük bir ustadır. Kader bizi ayırdı gibi gösterilse de biz hiç ayrılmadık." Hülya Koçyiğit ise konuşmasında "Zeki Alasya'nın büyük hayranıyım. 'Dikenli Yol' filminde birlikte çalıştık, tadı damağımda kaldı" dedi.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement