Güzelliğin Yolu Sağlık ve Doğallıktan Geçiyor! - Son Dakika
Magazin

Güzelliğin Yolu Sağlık ve Doğallıktan Geçiyor!

Güzelliğin Yolu Sağlık ve Doğallıktan Geçiyor!

Çekimden çekime koşan Hande Subaşı, Burcu Kara ve Özge Özberk; günlük yaşantılarında doğallıktan yana.

06.01.2013 06:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fotoğrafçı Merve Hasman, Pantene'in 20'nci yılı için Özge Özberk, Burcu Kara, Hande Subaşı'nın da aralarında bulunduğu birçok ünlü ismin fotoğraflarını çekti. Kadınların güzelliklerini, doğal halleriyle ön plana çıkarmaya çalışan Hasman ve proje için çalıştığı bu üç isimle bir araya geldik.

Saçlarınıza nasıl bir bakım uyguluyorsunuz?

HANDE SUBAŞI: Doğallık benim için çok önemli. Yıllardır göz önünde olan bir iş yapmama rağmen saçlarımı az hasarla kurtarmaya çalışıyorum. Bence güzellik; doğallık ve sağlıktan geliyor.

BURCU KARA: İşimizden dolayı saçlarımız çok işlem görüyor. Çekimler uzadıkça saçlar yeniden yapılıyor. Günlük ve haftalık bakımlar uygulamak zorunda kalıyorsun. Her gün kuaföre gitmek kolay olmadığı için pratik ürünler kullanıyorum. Yıpranmalara karşı maskeler çok iyi geliyor. Saçlarımı mümkün olduğu kadar doğal haliyle kullanmaya gayret ediyorum. Banyoda kullandığım ve günlük kullandığım bakım kremi ayrıdır. Yüzüm kadar saçıma da bakıyorum.

ÖZGE ÖZBERK: Laf dinleyen saçlarım yok; kıvırcık... En büyük derdim elektriklenmesi. Ek ürün şart oluyor. Saçlarımın yıpranmaması için özen gösteriyorum. Her şeyden önce de temiz tutuyorum.

ABUR CUBURU EVE ASLA SOKMAM!

Beslenmenize dikkat ediyor musunuz peki?

B.K.: Doğal pişirilen, az yağlı, az tuzlu yemekleri tercih ediyorum. Sebze ve meyve yiyorum. Çantamda mutlaka meyve olur. Bol bol sıvı ve su tüketiyorum. Saçların uzamasında sağlıklı beslenmenin de etkisi olduğunu düşünüyorum.

Ö.Ö.: 2.5 yıldır oğlumdan dolayı evde sürekli sebze pişiriyorum. Yeme-içme şeklimi ben de değiştirdim. Taze sebze tüketmeye özen gösteriyorum. Tabii ki arada abur cubur yiyorum ama eve sokmamaya çalışıyorum.

H.S.: Sağlıklı beslenmek, vücudumuzun her yerini etkiliyor. Saçlarımızı da tabii... Doğuştan herkesin bir saç kalitesi var ama kullanım ve beslenmeyle kalitesini artırabiliriz diye düşünüyorum.

ÜRÜNLERİN İÇERİĞİNİ OKURUM

Organik ürünler tercih ediyor musunuz?

H.S.: Aslına bakarsanız sürekli organik ürünler almıyorum. Abur cubur yemekten de hiç kaçınmam ama aynı zamanda sebze-meyve de yiyorum ve böylece dengeliyorum. Burcu'yla birbirimize benziyoruz. O da doğallıktan yana... Her şeyin doğalı, en güzelidir. İşimiz gereği birtakım değişiklikler yapmamız gerekebiliyor ama bunu dengelemek kendi elimizde. Saç bizim için çok önemli. Ne giyerseniz giyin, ne makyaj yaparsanız yapın; saçınızla dikkat çekiyorsunuz.

B.K.: Hususi organik gıda alayım diye bir derdim yok ama bulabilirsem tercih ediyorum tabii. Ancak o ürünlerden de çok emin olduklarımı alıyorum.

Ö.Ö.: Çocuk, hayatınızı tamamen değiştiriyor. Bu nedenle her şeye maksimum düzeyde özen gösteriyorum; aldığım ürünlerin içeriğini mutlaka okuyorum. Yiyecekten çamaşır deterjanına kadar her şeye dikkat ediyorum.

SIK MAKYAJ YAPMIYORUM

Gündelik hayatınızda çok sık makyaj yapıyor musunuz?

Ö.Ö.: Hayır, günlük yaşantımda dışarı makyajlı çıkmamaya çalışıyorum.

B.K.: Güneş korumalı, hafif renkli nemlendiricileri tercih ediyorum. Bazen allık sürüyorum. Fönlü saç sevmiyorum; saçımın kendi halini daha çok seviyorum. İşimiz gereği setlerde sürekli makyaj yapıldığı için gündelik hayatta mümkün olduğunca doğal olmayı tercih ediyorum. Bazen dışarıda kadınlar gelip saçımı kaynak mı diye çekiyorlar. Böyle şeylerle çok karşılaştığım için, kadınların saçlarının çoğunda kaynak ya da çıt çıt olduğunu fark ettim. "Saçlarınız gerçek mi?" diyorlar. İnsanlar doğal saçlarına bakmak yerine gidip o tarz şeyler kullanıyorlar. Muhafaza edilebilir bir saçınız varsa, kaynak yerine bence bakımına vakit ayrılmalı.

#Sayfa#

BİR GÜN KISA SAÇLI OLABİLİRİM

Göz önünde olan isimler olarak saçlarınızı kestirmeye cesaret edebilir misiniz?

B.K.: Aslında hep düşünüyorum. Kendimi bildim bileli 'Kısa saçlarım olsa nasıl olur?' derim. Bir gün saçlarımı çok kısa kestirip haftada bir rengini değiştirmek gibi bir fantazim var.

H.S.: En son ortaokulda saçlarım kısaydı. Onun dışında geçen sene omuzlarda kestirebildim.

Ö.Ö.: Çok eskiden benim de saçlarım kısaydı.

HAFTADA BİR KESE

Formunuza ve cildinize dikkat ediyor musununuz?

Ö.Ö.: Spor yapamıyorum. İş hayatının yoğunluğu yüzünden öğün de atlıyorum. İşinizin stresiyle bunlar kaçınılmaz oluyor.

B.K.: Damak tadı olarak yağlı şeyleri sevmiyorum. Zaten sürekli yemek yeme lüksümüz de olmuyor. O kadar koşturuyoruz ki yiyemiyoruz.

H.S.: Haftada bir kese yaparım. Bunun çok faydasını gördüm. Cildimin iyi olmasının nedeni kesedir. Bu şekilde cildin hava almasını sağlıyorsunuz. Kendime iyi bakarım, makyajla uyumam. Her gece kremlerimi sürer yatarım, sabahları da aynı şekilde. Siz ne kadar kendinize yatırım yaparsanız, o kadar güzel oluyorsunuz.

SAÇLARIYLA KONUŞAN KADINLARLA ÇALIŞTIM

"Sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olan kadınlar, kişiliklerini çok güzel ifade edebiliyorlar. Bu projede özellikle doğal görünen ve saçlarıyla konuşabilen kadınlarla çalışmayı tercih ettim. Çok güzel kadınları bir araya getirdim ve kendi hislerine göre saçlarını savurmalarını istedim. Her kadının güzelliği farklıdır. Ben güzelliğe bir bütün olarak bakıyorum. Enerjiler de çok önemli... Bu işte rengarenk enerjilerle bir araya geldim."

HANDE SUBAŞI

"Saç bizim için çok önemlidir; ne giyerseniz giyin, nasıl bir makyaj yaparsanız yapın; en çok saçınızla dikkat çekiyorsunuz."

BURCU KARA

"Aramızda en parlak saç Hande'ninki. Onu her gördüğümde 'Saçların ne şahane!' derim."

ÖZGE ÖZBERK

"Saçlarım normalde kıvırcıktır. En büyük derdim ise saçlarımın elektriklenmesi."

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Güzelliğin Yolu Sağlık ve Doğallıktan Geçiyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement