İşte Deniz Akkaya'nın Sırları - Son Dakika
Magazin

İşte Deniz Akkaya'nın Sırları

İşte Deniz Akkaya\'nın Sırları

Deniz Akkaya; vücudumuzun, bize ruhumuzun ikamet etmesi için emaneten verildiğini söylüyor.

07.01.2012 06:03  Güncelleme: 08:50

Modellikteki başarısı kadar güzelliğiyle de adından söz ettiren Deniz Akkaya; vücudumuzun, bize ruhumuzun ikamet etmesi için emaneten verildiğini söylüyor: Bu emanetinize iyi bakmalısınız. Güzellik de emanet çünkü...

Deniz Akkaya dişi kavramının içini dolduran bütün nitelikleri taşıyor; güzel, seksi, üreten, asi, başkaldıran, kendine güvenen... New Beauty dergisinin yayın yönetmeni Şah Yaycı, Akkaya ile güzelliği ve güzelliğini nasıl koruduğunu konuştu...

Güzellik sizce bir bulgu mu, duygu mu?

Var olduğu halde bilinmeyeni bulup ortaya çıkarma işi ve bu işin sonunda elde edilen şey ise güzellik; bu tanıma göre kesinlikle bulgudur. Güzellik, çok yönlü beslenmesi gereken bir mekanizma aslında.

Güzelliğin her alanında kendinize yatırım yapıyorsunuz; trendleri en az 10 yıl öncesinden takip ediyor, uyguluyor, kendinize bakıyorsunuz. Nereye kadar gidecek bu?

Bu vücut, ruhumuzun ikamet etmesi için bize emaneten verilmiş. Sonuna kadar, yani ruh bedenden ayrılana kadar onu şımartmak, ona iyi bakmak bizim asli görevimiz. Ben bunu bir görev gibi değil; zevkle, isteyerek, hoşlanarak yapıyorum.

TÜY GİBİ HAFİFLEDİ

Güzel olmanın dayanılmaz ağırlığını mı, hafifliğini mi yaşıyorsunuz?

Zaman içinde ağırlık, tüy gibi hafifliğe dönüştü diyebilirim. Zaman aslında kadının aleyhine değil lehine işliyor. Tabii eğer size emanet edilmiş bu vücuda iyi bakarsanız! Güzellik de emanet çünkü. Emanete ihanet olursa, genç yaşlardaki o güzellik giderek kişide ağırlık yapar elbet. O görüntüye ve o görüntünün her şeyine özlem başlar. Ama güzelliğinizin yanına başka güzellikler eklerseniz, o güzellik katlanarak büyür.

Güzel olmanın, sürekliliğiyle ilgili bir sorumluluğu oluyor mu?

Sorumluluğunu almadan hayatta neye sahip olabilirsin ki? Hayatın kanunu bu zaten...

Dişilik, seksilik, güzellik... Bunlar hangi sıralamada olmalı?

Sıralama yapmak için sebep ve niyet önemli. Dişiliğin baskın olduğu zamanlar, güzelliğin mühim olduğu anlar ve seksiliğin eğlenceli olduğu durumlar...

Annelik bu üç kavramın hangisini daha çok besliyor ya da azaltıyor?

Anne olmak, üretken olduğunuzun bir başka keşfi aslında ve bu üretkenlikteki en meditatif zaman da bir bakıma. Merhamet, vicdan ve sabrın baskın olduğu zamanlar ve tüm bu duygular, kadınların yüz kaslarını yumuşatıyor. Kadın doğumda ve sonrasında yine güzelleşiyor. Daha dişisiniz artık, çünkü bir insana can vermenin başarısı size güven, güç, her şeye yetebilirlik aşılıyor.

KENDİMLE BARIŞIĞIM

Kendinizi güzel buluyor musunuz? Vücudunuzda ya da yüzünüzde en beğendiğiniz bölge neresi?

Kendimi sağlıklı buluyorum ve bu fikir kendimle barışık olmamı sağlıyor. Kendimi iyi hissediyorum. "İyinin düşmanı daha iyidir" felsefesine inanıyorum. Yine de "İlla ki vardır bir yerler" dersen, olmaz mı; omuzlarımı çok beğenirim, cildimin beyazlığı nedeniyle Çerkez olmamla her seferinde biraz daha övünürüm, ellerimi ince ve zarif bulurum.

Yaşınızın güzeli olmak için neler yapıyorsunuz?

Hayatta her şeyde olduğu gibi okuyorum, danışıyorum, çok soru soruyorum, güvenilir kişilere teslim oluyorum. Haftada üç gün pilates, iki gün yoga ve kardiyo yapıyorum. Düzenli aralıklarla akapunktur tedavime ve transformal nefes çalışmalarıma devam ediyorum. Cilt bakımımı ihmal etmiyorum ve cildimi hep temiz tutuyorum. İnandığım teknik ve yöntemlere kendimi teslim ediyorum.

Birçok kadın sizin gibi bilinçli ve başarılı bir güzellik planlaması içinde olmak ister. Sizin kadınlara, yaşının iyisi ve güzeli olma yönünde önerileriniz olabilir mi?

Öncelikle spor olmazsa olmaz. Sonra; aşırılıktan kaçın, kendin olmaktan memnun ol, bir başkası olmaya emek harcamak yerine kendini sevip kendine yatırım yap, güzellik kavramını istersen senin yaratabileceğini, hatta değiştirip devrim yapabileceğini bil, doğru bilgilere açık ol, kendine güven ve en mühimi kendini sev...

İNANDIĞIN İŞİ YAPMALISIN

"Podyumda Deniz Akkaya'dan daha iyi yürüyen ve oraya daha çok yakışan kimse olmadı" deniyor. Sizce neden?

Varlığını işiyle tanımlayan ve o işte iyi olan, işini aşkla yapan herkeste olan bir şey o... Kendine inancın, yaptığın şeye yansıyorsa; sizi daha güzel ve etkileyici yapar. Tüm sır bu... Ne yapıyorsan inanarak yap!

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin İşte Deniz Akkaya'nın Sırları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement