Karakter Alt Yapısı Sağlam Başarı Garanti - Son Dakika
Magazin

Karakter Alt Yapısı Sağlam Başarı Garanti

Karakter Alt Yapısı Sağlam Başarı Garanti

Bu akşam yayınlanacak 'Huzur Sokağı' dizisinin başrol oyuncuları Kutsi ve Selin Demiratar, projede yer almaktan mutluluk duyuyor.

07.09.2012 06:03

Yazar Şule Yüksel Şenler'in 'Huzur Sokağı' adlı kült romanından uyarlanan aynı adlı dizi, bu akşam atv ekranlarında izleyicilerle buluşuyor. 1970 yılında ilk olarak Türkan Şoray ve İzzet Günay'ın rol aldığı 'Birleşen Yollar' filmiyle insanlarla buluşan kitap, bu sefer de dizi versiyonuyla ekrana taşınıyor. Dizide 'Bilal' rolünü Kutsi, 'Feyza'yı ise Selin Demiratar canlandırıyor. Döneminde çok dikkat çekmiş ve en çok satanlar listesine girmiş bir kitabın uyarlamasında rol alacakları için mutlu olduklarını belirten oyuncular, Şoray ve Günay'ın rollerini farklı bir ruh vererek hayata geçirmeye çalışacaklarını söyledi. Selin Demiratar ve Kutsi ile yeni dizilerini ve rollerini konuştuk...

En çok satanlar listesine girmiş bir roman ve 1970 yılında kitaptan uyarlanan 'Birleşen Yollar' filmi var. Peki hikayenin diziye uyarlanması nasıl olacak?

KUTSİ: Bu romandan uyarlama yapılmış bir dizi... Karakter ve kurgusu sağlam. Tabii ki bazı değişiklikler olacak ancak hikayenin duygusu aynı kalacak.

SELİN DEMİRATAR: Film, 70'li yıllarda geçiyordu. Filmle dizinin en önemli farkı atmosferi ve diziye yeni katılan karakterlerle birlikte günümüzde geçmesi. Roman uyarlamalarında karakter alt yapısı sağlam olur. Bizim dizimiz de bir roman uyarlaması. Bu yüzden başarısı garanti.

KİTABI OKUYORLAR

Sizce filmle ya da oyuncularla ilgili karşılaştırmalar yapılır mı?

K.: Çok fazla karşılaştırma yapılacağını düşünmüyorum, gerek filmin gerekse dizinin kendisine göre farklı bir sıcaklığı olacağını düşünüyorum.

S.D.: Biri 70'lerin dünyası, diğeri 2000'lerin... Bizim hikayemiz günümüzde geçiyor. Benim çıkaracağım karakter bugünün seyircisinin gözünde farklı bir karakter olacaktır. Bu avantaj mıdır ya da dezavantaj mıdır süreç içinde anlayacağız.

Daha önce Türkan Şoray ve İzzet Günay gibi usta oyuncuların oynadığı rolleri yeniden hayata geçirmenin zor yanları var mı?

K.: Aradan geçen 40 yıl var! Zamanında Türkan Şoray ve İzzet Günay'ın hayat verdiği ve sevilmiş bir filmi bugün hayata geçirmenin tabii ki zorlukları var. İzzet Günay gibi önemli bir oyuncunun oynadığı karaktere ondan etkilenmeden başka bir şekilde ruh vermek tabii ki zor. Umarım biz de sevdiririz...

S.D.: Açıkçası 'Feyza'yı 90 dakikada anlamak ve anlatmak çok zor. Bu konuda şanslı olduğumu düşünüyorum. Çünkü biz karakterin tüm bu değişimini, belki de bir iki sezonda daha çok derinliğine girerek anlatacağız, bu da benim için bir avantaj.

Rollerinize nasıl hazırladınız? Kitabı okuyup, filmi izlediniz mi?

K.: Filmi daha önce izledim ama çok hatırlamıyorum, bir daha izleyeceğim tabii ki... Senaryoyu okurken hikayenin devamını merak ettiğim için romanı okumaya başladım.

S.D.: Seneler önce izlemiştim ama etkilenmemek için rol bana teklif edilince yeniden izlemedim. Aslında romanı da okumayı düşünmüyordum ama dayanamayıp okudum.

DEĞİŞTİRME ÇABASINA GİRMEDEN SAYGI LAZIM

Selin Hanım, 'Feyza' karakterinin yaşayacağı değişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

S.D.: Aşık olduğu adamı anlamaya ve onun penceresinden bakmaya başlıyor; kendi yolculuğuna çıkıyor.

Sizce bütün bu değişimi aşkı için mi yaşayacak?

S.D.: Burada 'Feyza'nın sevdiği adam için kapandığını düşünmüyorum.

ABDULLAH ÇOK ZEKİ

Siz Feyza'nın yerinde olsaydınız aynı süreçleri yaşar mıydınız?

S.D.: Bence, insanların birbirlerini değiştirme çabasına girmeden saygı göstermesi lazım. Bu sevgilinizle de, kocanızla da, ailenizle de toplumla da böyle olmalı.

Siz de sizinle aynı sektörden çalıştığınız biriyle ilişki yaşıyorsunuz. Aynı işi yapmanın avantajı ya da dezavantajı var mı?

S.D: Avantajı çok zeki olması, dezavantajı da yine çok zeki olması...

İşleriniz konusunda Abdullah Oğuz ile fikir alışverişinde bulunuyor musunuz?

S.D.: Mesleki disiplininden ve yaratıcılığından beslenmek bana çok şey katıyor.

HER YAŞAM ÖYKÜSÜ HAYATTA BİR RENKTİR

Dizi her kesimden insana hitap edecek mi?

S.D.: Diziler hayatımızın bir parçası oldu artık diyoruz ama hiçbir zaman ana karakterlerin muhafazakar olması büyük kanallarda işlenmedi. Birçok köşe yazarı da bunu "Niye yapılmıyor?" diye dile getirdi. Buradan bakıldığında her kesimin ilgiyle izleyeceğini düşünebiliriz.

Bu tarz projelere fazla ağırlık verilmemesinin nedeni nedir?

S.D.: Her yaşam öyküsü hayatta bir renktir aslında... Büyük ilgi gören dizilerin hikayeleri, yerleşik bir algı üzerinden işlenir. İyi parlatılmış klişe hikayeler yani. Farklılıkları işlemek de önemli bence.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Karakter Alt Yapısı Sağlam Başarı Garanti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement