"Karşı Cinse Aç Değilim" - Son Dakika
Magazin

"Karşı Cinse Aç Değilim"

"Karşı Cinse Aç Değilim"

'Best Fotomodel' seçildikten sonra şöhrete kavuşan Barış Murat Yağcı, bomba açıklamalarda bulundu.

04.03.2012 06:03  Güncelleme: 08:16

Efes Pilsen'de profesyonel basketbolcuyken büyük bir sakatlık geçiren ve spor hayatına veda eden 21 yaşındaki Barış Murat Yağcı'nın hayatı; geçtiğimiz yıl düzenlenen Best Model of Turkey yarışmasında 'Best Fotomodel' seçildikten sonra değişti. Dünyaca ünlü İtalyan markası Dsquared'tan aldığı teklif ise modellik hayatının dönüm noktası oldu. "Dsquared'ın yaratıcıları Dean ve Dan Caten kardeşler tarafından tesadüfen keşfedildim" diyen Yağcı; olayın nasıl geliştiğini şöyle anlattı:

EĞİTİMİM SÜRÜYOR

"Onların İstanbul'da olduğu dönem, yakın bir arkadaşım beni bir davete çağırdı ve orada markanın yetkilileriyle karşılaştık. Türk olup olmadığımı sordular. Türk olduğumu söylediğimde ifadeleri değişti. Boyumun, yüzümün ve dövmelerimin Milano'da çok avantaj getireceğini söylediler. Milano'daki çekimlerinde ve Londra Moda Haftası'nda onların defilesinde olacağım."

'Best Model'de keşfedilmeden önce neler yapıyordunuz?

Bahçeşehir Üniversitesi mezunuyum ve Efes Pilsen'de sekiz yıl profesyonel olarak basketbol oynadım. Omzumdan ve Aşil tendonumdan sakatlık geçirince; basketbolu bırakmak zorunda kaldım. Sonra da arkadaşlarımın desteği ile modelliğe başladım. 'Best Fotomodel' seçilmemin ardından da Altan ve Vahide Gördüm'ün kurduğu Akademi 35'de oyunculuk eğitimi aldım. Oyuncu koçum Filiz Taçbaş'la eğitimime devam ediyorum.

'Best Fotomodel' seçildikten sonra hayatınızda neler değişti?

İnsanların bana olan ilgisi arttı. Birçok televizyon programına katıldım. Birçok dergi benimle röportaj yaptı. Sokakta yürürken insanlar artık beni tanımaya başladı.

ANNEME EV ALMIŞTIM

Gerçek hedefiniz modellik mi yoksa oyunculuk mu?

Benim ilk tercihim oyunculuk. Zaten 4-5 diziden teklif geldi ama bu tekliflerin bana uygun olmadığını düşündüğüm için kabul etmedim. Kendimi iyi anlatabileceğim ve tanıtabileceğim bir rolde oynamak istiyorum. Fazlasıyla seçici davranmaya çalışıyorum. Yaşım genç, vaktim bol... Acele bir karar vermek istemiyorum.

Şöhret olunca para da beraberinde geldi mi?

Daha önce profesyonel basketbol oynadığım için güzel paralar kazandım. O dönem, anneme ev aldım. Para konusunda sıkıntı yaşamadım.

SAÇLARINI KESTİRMİŞLER

Kadın hayranlarınızıla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Kendimi bildim bileli, karşı cinse aç bir erkek olmadım. Kızların lgisi yarışmadan sonra daha arttı. Bir televizyon programında "Sarışın, kısa saçlı ve 1.80 boylarında kızlardan hoşlanırım" dedim; yüzlerce kız bana Facebook'tan mesaj attı! Saçlarını sarıya boyatıp kısa kestirmişler ve altına da "Boyum 1.70 ama topukluyla 1.80 oluyor" gibi şeyler yazmışlardı!

DÖVMELERİMLE TEKLİF ALDIM

Vücudunuzda çok dövme var. Bu modellik için bir dezavantaj değil mi?

Kendime çok iyi bakarım. Alkol almam, sporcu geçmişim olduğu için uykuma ve yediklerime çok dikkat ederim. Dövmeye gelince; yarışmadan sonra İtalya'da faaliyet gösteren Disquared firmasının yüzü olmamı dövmelerim sağladı! Markanın yaratıcıları, "Vücudunda çok dövme var, hiç Türk'e benzemiyorsun. Bu şekilde Türkiye'de modellik yapman zor ama İtalya'ya gelirsen bizim marka yüzümüz olabilirsin" diye bir teklifte bulundu.

KAZANDIĞIM HER ŞEY KIZ KARDEŞİM İÇİN

Dövmelerinizin anlamları var mı?

Şu anda vücudumda 11 tane anlamı olan dövme var. Mesela, ensemdeki dört yapraklı yonca dövmesini 3.5 yaşındaki kız kardeşim için yaptırdım. Kız kardeşim doğarken bir takım sıkıntılar vardı. Annemin doğum esnasında ölme riski, kardeşimin sakat doğma ihtimali vardı. Ben de o dönem bu durumdan çok etkilendim ve dört yapraklı yoncanın şans getirdiğini öğrenince bu dövmeyi yaptırdım. Yoncanın altına da kız kardeşimin ve aile fertlerinin baş harflerini yazdırdım. Bütün dövmelerimin farklı bir anlamı ve yaşanmışlığı var.

Kardeşinizi çok mu seviyorsunuz?

3.5 yaşındaki kız kardeşim benim her şeyim. Benim için dünyada her şeyden önce gelir. Bütün paramı ona harcayacağım

KIVanÇ VE KENAN'LA KIYASLANMAK

Örnek aldığınız birileri var mı?

Oyunculuk yönleri ile Sarp Levendoğlu ve Murat Han'ı örnek alıyorum ama kendi tarzımı yaratmak istiyorum. Mesela hep karşıma çıkan iki kişi var; Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ... Ben bu iki isimden çok sıkıldım! Sürekli beni onlarla kıyaslıyorlar. Twitter ve Facebook'ta da Zac Efron'a benzetiyorlar.

Kendinizi beğeniyor musunuz?

Her insan kadar kendimi beğeniyorum. Lisedeyken kilolu ve orta boylu bir çocuktum. Basketbola başladıktan sonra hem boyum uzadı, hem de kilo verdim. O zamanlar cildim de bozuktu. İki senede çok ciddi değişim geçirdim.

YAŞITLARIMLA ANLAŞAMIYORUM

İdealinizdeki kadın tipi nasıl?

Yıllardır basketbol oynadığım için kız arkadaşlarım ya basketbolcu ya da voleybolcuydu. Bu yüzden uzun boylu ve sarışın, kısa saçlı kızlardan hoşlanıyorum. Kendimden biraz büyük kızlarla daha iyi anlaşabiliyorum. Benim yaşıtlarım hala sevgilileriyle el ele tutuşup sinemaya gidiyor, hamburger yiyor! Ben kafa olarak onlarla anlaşamıyorum; iki-üç yaş büyük kızlar bana daha çok hitap ediyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Karşı Cinse Aç Değilim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement