Kendi ağzından Kibariye'nin hikayesi: Çingene dediler evet çingeneyim! - Son Dakika
Magazin

Kendi ağzından Kibariye'nin hikayesi: Çingene dediler evet çingeneyim!

NTC Medya tarafından çekimleri gerçekleştirilen 67 kişiyle yapılan röportajların yayınlanacağı Arabeskin Aşık Kadınları adlı belgesel dönemin efsanevi arabesk şarkıcı kadınların hikayelerine ışık tutuyor. Belgeselin bugün yayınlanan ikinci bölümünde; Kibariye, Biricik ve Ümmiye'nin hikayeleri var.

07.01.2022 11:12  Güncelleme: 11:57

Milyonları etkileyen arabesk müziğin erkek starları baba, imparator ve kral olurken; kadın yıldızları kaybetti, kaybettirildi. Kimi aldatıldı, kiminin her şeyi elinden alındı, yüzüne kezzap atıldı, kimi şaibeli bir trafik kazasında can verdi. Arabeskin kadınları, neden söyledikleri şarkılarda anlattıkları hikayelerin kahramanı oldu?

Exxen'de yayınlanan Arabeskin Aşık Kadınları , erkek iktidarının gölgesindeki bu melankolik dünyada kaybolan kadınların izini sürüyor.

TIRNAKLARIYLA KAZIDILAR

Exxen ikinci bölümü şu ifadelerle tanıttı:

"Pavyonlarda keşfedilip star olmak da mümkündü, eskilerin tabiriyle 'pavyona düşmek' te. Sırtını güce yaslamayanlar, ancak kendi güçlerinin yettiği kadar var olabildiler o çarkın içinde. Düşe kalka, tırnaklarıyla kazıya kazıya… Arabeskin Aşık Kadınları'nın ikinci bölümünde Kibariye, Ümmiye ve Biricik'in hikayeleri var. "

KİMLER YOK Kİ?

Aralarında Azize Gencebay, Bergen, Biricik, Esengül, Gülden & Neşe Karabocek, Semiha Yankı, Kibariye, Cansever, Tüdanya, Yıldız Tezcan, Mine Koşan, Kamuran & Gönül Akkor ve Huri Sapan gibi yıldız isimlerin de yer aldığı Arabeskin Aşık Kadınları adlı belgesel 8 bölümden oluşuyor.

Kendi ağzından Kibariye\'nin hikayesi: Çingene dediler evet çingeneyim!

Son Dakika Magazin Kendi ağzından Kibariye'nin hikayesi: Çingene dediler evet çingeneyim! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement