Rüyanızı Kendiniz Yorumlayın - Son Dakika
Magazin

Rüyanızı Kendiniz Yorumlayın

Rüyanızı Kendiniz Yorumlayın

Her insan kendi rüyasını kendisi yorumlayabilir.

04.03.2013 06:03  Güncelleme: 07:35

Rüyalar; hayatımızın uyku sırasındaki ülkesi... Çocukluğumuzda sakladığımız anılarımız, hatırlamadıklarımız, korkularımız, sevdiklerimiz, merak ettiklerimiz ve bize anlatılmak istenenler... Son yıllarda kişisel gelişimin insanların hayatında daha fazla yer alması, binlerce yıldır bilinen 'rüya'ların ne anlama geldiğini bize yeniden anlatıyor. Merak ettiğimiz çok fazla şey, kafamızı karıştıran detaylar var.

ANNE KARNINDA BAŞLAR

Nefes eğitmeni ve 'rüya koçu' Nesrin Dabağlar, rüyalarla ilgili olarak şu açıklamaları yapıyor: "Rüyalar katman katmandır. Modern tıbba göre rüya analizleri anne karnından itibaren başlar ancak son yıllarda yapılan araştırmalar rüyalarımızın, atalarımızdan gelen genetik kodları taşıdığını gösteriyor. Rüya koçluğu yaparken; kişilerin kendi rüyalarını yorumlayacak hale gelmelerini hedefliyoruz. Çünkü her insan kendi yorumunu kendi yapmalıdır." Rüya koçu Derya Değerli ise, 'rüya olumlama kartları'nı çıkarmış. Değerli, "İnsanların tüm geçmiş kayıtları genetik kodlamalarında vardır. Rüyayla ilerlemek isteyenler için en mantıklı olanı, o gün içinde ne yaşadıysanız birkaç kelimeyle kaleme almak. Yattıktan sonra rüya görürsek ertesi gün yazıyoruz, ertesi gün yaşadıklarımızı da yazdıktan sonra karşılaştırmamız mümkün oluyor ve eşleştirmelere geçebiliyoruz. Bu bir aylık veya bir yıllık süreci kapsayabiliyor" diyor .

RÖNTGEN ÇEKMEK GİBİ...

Rüyalar konusunda eğitimler veren spritüel yaşam koçu Işık Elçi ise konuyla ilgili şöyle konuşuyor: "Rüya tabiri kitapları ya da sanal ortamlar, bizim sorularımıza sağlıklı cevap vermez. Rüya günlüğü tutarak sadece sembollerimizi değil, kendi ruhsal ve dünyevi sürecimizin röntgenini de çekmiş oluruz." (Yeni Aktüel dergisi)

NUSRET KAYA (Psikiyatrist)

KAHVALTIDAN ÖNCE YAZIN

Rüyalar alt beyni, üst beyne; simgeler ve çağrışımlarla anlatma gayretindedir. Annemizin rahmindeyken tüm pozitif ve negatif kayıtları alırız. 0-2 yaş arasında üst beyin çalışmaz; dolayısıyla yazamaz, konuşamaz, okuyamaz. Psikiyatristlerin yaptığı yorum, tabir ve tefsirden farklıdır; tamamen bilimsel bir analizdir. Başlı başına bir psikoterapidir... Rüyanın analizi değişir. Rüya günlüğü tutmalısınız, bu günlüğünüz normal günlük tutar gibi olmalıdır. Bilgisayarda değil, kendi el yazınızla yazmalısınız ve kahvaltıdan önce not almalısınız.

TUTANLAR ANLATIYOR

YAZMAK YÜZLEŞMEKTİR

FİGEN MİDİLLİ

Rüyalarımı yazarak kendimle yüzleşmeye başladım, gündelik yaşamda fark edemediğim durumları rüyalarım yoluyla çözebildiğimi gördüm. Şimdi de ortak sembolleri daha kolay anlayabilmek için yazım teknikleri, şablonlar içeren bir kitap yazdım, yakında yayınlanacak.

MELEK AŞÇI

RÜYALAR KORUR

Beş-altı aydır rüyalarımı yazıyorum. "Rüyalar neleri kolaylaştırdı?" derseniz; eskiden gördüğüm rüya güzelse seviniyor, kötüyse üzülüyordum ama şimdi bu rüyaların bana bilinçaltı kodlarımla ilgili mesajlar verdiğini biliyorum. Rüyalar bana kendi içimde neyi iyileştirmem gerektiğini gösteriyorlar.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Rüyanızı Kendiniz Yorumlayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement