Tiyatroda Erotizm Gişe Yapar Mı? - Son Dakika
Magazin

Tiyatroda Erotizm Gişe Yapar Mı?

Tiyatroda Erotizm Gişe Yapar Mı?

Usta tiyatrocular, tiyatro oyunlarında son günlerde göze çarpan erotik sahneleri değerlendirdi.

25.02.2012 06:03  Güncelleme: 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki yıl önce 'Sürmanşet' adlı oyunla başlayan, ardından 'Özel Hayatlar' ve 'Aşk Kokusu'yla devam eden tiyatro sahnelerindeki erotizm rüzgarı bu sene de 'Yaklaştıkça' ve 'Canlı Yayın' adlı oyunlarda esiyor.

ÇOK KONUŞULDU

Hande Ataizi ve Cihan Ünal'ın oynadığı 'Özel Hayatlar' geçen yıl sahnelendiği günlerde çok tartışılmış, sonrasında Ataizi, Ünal'ı tacizle suçlayınca, ikilinin yolları ayrılmıştı. Akasya Asıltürkmen ve Cemal Hünal'ın 'Aşk Kokusu'ndaki, Beste Bereket ile Dolunay Soysert'in 'Sürmanşet'teki öpüşme sahneleri de çok konuşulmuştu. Erotik sahnelerin yer aldığı 'Yaklaştıkça' isimli oyunda 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinde canlandırdığı 'Mesude' karakteriyle tanınan Nilperi Şahinkaya striptizci bir kadını canlandırıyor. Müstehcen sahnelerin olduğu 'Canlı Yayın' adlı oyunda ise Yeliz Şar seksi görüntüleriyle ön plana çıkıyor. Tiyatroda esen bu erotizm rüzgarının gişeye katkısı olup olmadığını usta tiyatrocular değerlendirdi.

HALDUN DORMEN: TİYATRO OYUNCUSU

GEREKİYORSA SAKINCASI YOK!

Bence bir oyunun içinde erotizm gerekiyorsa, bir sakıncası yok; bu olmalı... Ancak emin olun İstanbul'da 100 tiyatro varsa, bu tarz oyunlar parmakla sayılacak kadar az...

ABARTILIRSA YANLIŞ

Bu tarz sahnelerin abartıldığı ve senaryonun dışına çıkıldığı taktirde hoş olmayacağını düşünüyorum. Ayrıca izleyici de oyunu abartılı bulursa, gösteriyi keyifli izleyemiyor.

Ben tiyatroda herkesin oynayabileceğini savunuyorum. Çünkü zamanında mankenlik yapan Şebnem Özinal'a bir gün bir oyunda rol verip sahneye çıkardım. O kadar güzel bir performans sergileyip bu işe gönül vererek çalıştı ki; Devlet Tiyatrosu'ndan teklif almayı başardı. Önemli olan bu işe gönül vermek, tiyatroyu sevmek...

ÇOLPAN İLHAN: TİYATRO OYUNCUSU

AŞIRIYA KAÇILMASI HİÇ SEVİMLİ DEĞİL!

Şayet bir oyunun içinde öpüşme ya da sevişme sahneleri varsa, bunun olması çok normal. Ancak oyunu patlatmak adına bu sahnelerde aşırıya kaçılıyorsa; seyirciye de sevimli geleceğini düşünmüyorum. Aslında bu konulara en büyük tepkiyi izleyici verir.

Aslında asıl sorun; oyunlar değil! Biz de kadroyu oluştururken oyuncu bulamıyoruz. Birçok oyuncu ya Şehir Tiyatrosu'nda ya da Devlet Tiyatrosu'nda oynuyor. Diğer oyunculara da teklif götürdüğümüzde dizilerde oynadıkları için kabul etmiyorlar. Çünkü tiyatro meşakatli bir iş... Bu sebepten sahneler tiyatro oyuncularından çok, başka mesleklerden insanlara kalıyor.

GENCAY GÜRÜN: TİYATRO İstanbul'UN SAHİBİ

BU TİP SAHNELER GİŞE GETİRMEZ!

Bizim oyunlarımızda abartılı, açık saçık sahneler çok fazla yok! Benim savunduğum şey; bir tiyatro oyununda, şayet senaryonun içinde bu sahneler varsa, yapılacak bir şey yok! O zaman oynanmalı. Ama sırf izleyici çekmek ya da gündeme gelmek adına abartılı sahneler varsa, bu görüşü savunamam.

TACİZ OLAYI ETKİLEDİ

Erotik sahnelerin gişeye kesinlikle katkısı yok! Bunun en güzel örneğini Cihan Ünal ile Hande Ataizi'nin oyununda gördük. Taciz olayları gündeme gelince seyirci kaybettik ve oyunu sahneden kaldırdık; bir daha oynanmadı. Çünkü Hande'nin yerine uygun birisini o kadar kısa sürede bulamadık.

Oyuncuların artık tiyatroda kazanılan paraları beğenmemesi de ayrı bir sorun...

EMRE KINAY: DURU TİYATRO SAHİBİ

İYİ BİR TİYATRONUN BUNA İHTİYACI YOK

İyi bir tiyatronun erotik sahnelere ihtiyacı yoktur! Ben bu tarz görüntülerin gişeye herhangi bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Yani bir oyunu içindeki sevişme sahnesi yüzünden daha fazla kişi izlemiyor. Mesela 'Aşk Her Yerde' adlı oyunumuzu bin 200 kişi izledi. Ama bizde böyle sahneler yok!

TV DAHA CAZİP GELİYOR

Tiyatro oyuncuları; televizyondan kazandıkları paraları görünce, tiyatrodaki küçük rakamları istemiyorlar. Bu yüzden de tiyatroda oynamıyorlar. Bugün "Ben tiyatrocuyum" diye ortada dolaşan insanlar, parayı ve albeniyi sevip başka taraflara yöneliyorlar.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Tiyatroda Erotizm Gişe Yapar Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement