Trt Hakkında Yeni Bir Yasak İddiası! - Son Dakika
Magazin

Trt Hakkında Yeni Bir Yasak İddiası!

Trt Hakkında Yeni Bir Yasak İddiası!

TRT'nin, aralarında çok sayıda ünlü sanatçıya ait şarkıları yasakladığının ortaya çıkmasının ardından, bir iddiada Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay'dan geldi.

01.03.2018 14:59  Güncelleme: 15:03

TRT'nin 2016 yılında yasak listesine aldığı şarkılar geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıktı. Aralarında Sıla, Bengü, Nükhet Duru, Demet Akalın ve Nazan Öncel gibi isimlerin şarkılarının da yer aldığı ortaya çıkmasıyla "yasaklı şarkılar", radyo, TV ve internetin en çok arananlar listesine girdi. Yasaklı şarkılar radyoda gün boyu çalınırken sosyal medyada yapılan aralamalarda da kendisini gösteriyor.

TRT'YE SAKINCALI ŞARKILAR

Birçok ünlü şarkıcının şarkılarının "yasaklı" listesine alınması bu şarkılara ilgiyi dolaylı olarak artırdı. Radyocular ağız birliği etmişçesine tüm gün yasaklı şarkıları çalmaya başladılar.

Trt Hakkında Yeni Bir Yasak İddiası!

Show Radyo'da radyo programı sunan ünlü radyocu Nihat Sırdar da TRT'nin yasakladığı şarkıları programına konu edinirken sosyal medyada #TRTyeSakıncalıŞarkılar hashtag'iyle dinleyicilerin önerilerini yazmalarını istedi.

TUĞBA ÖZAY'DAN ONUR AKAY'A AÇIKLAMA!

2016 yılında TRT tarafından yasaklanan şarkılar ve seslendiren sanatçılar listesi bir anda sosyal medyayı salladı. Bengü, Sıla, Berkay, Demet Akalın ve Nazan Öncel gibi çok sayıda ünlü ismin şarkıları da listede yer alınca, ilk tepki Demet Akalın'dan gelmişti. Yasak listesinde 'Kötülükler Kraliçesi' isimli bir şarkısı bulunan eski manken ve şimdilerde ses sanatçılığı yapan Tuğba Özay ise, konu ile ilgili TRT repertuarında çok sayıda şarkısı olan yazar ve sanatçı Onur Akay'a konuştu. Özay, "Enteresan, benim şarkımı yasaklamışlar. 'Kötülükler Kraliçesi'ni kötüler için yazmıştım, TRT için değil." diyerek tepki gösterdi ve yasağı çok ilginç bulduğunu da ifade etti.

"TRT SANATÇILARINI ÖZEL KANALLARA ÇIKARMAK DA YASAKLANDI"

Trt Hakkında Yeni Bir Yasak İddiası!

Ünlü sanatçı Onur Akay ise TRT'nin, kendi sanatçılarına özel kanallara çıkma yasağı koyduğunu iddia etti. Akay, "Yaptığım televizyon programlarına TRT sanatçılarını da konuk ediyordum. En son 2016 yılında TRT'den izin alarak, TRT İstanbul Radyosu Türk sanat müziği ses sanatçısı Cengizhan Sönmez'i televizyon programıma konuk etmiştim. Bu sene yeniden TRT sanatçılarını konuk etmek istediğimde yasakla karşılaştım. TRT'nin en iyi şekilde eğitim almış sanatçılarını milyonların izlediği kanallardan uzak tutarlarsa, kendi öz müziğimiz olan Türk sanat müziği ve Türk halk müziği maalesef unutulur." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Trt Hakkında Yeni Bir Yasak İddiası! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement