Türkiye'nin 115 Ünlü İsmi Şairini Seçti! - Son Dakika
Magazin

Türkiye'nin 115 Ünlü İsmi Şairini Seçti!

Türkiye\'nin 115 Ünlü İsmi Şairini Seçti!

Şair Cezmi Ersöz, 1 Nisan'da çıkacak olan 'Sevdiklerinizin Seçtiği Şiirler- Kalbimde Bir Şiir Gizli' isimli kitapta 115 ünlü isme ve onların sevdiği birbirinden....

30.03.2012 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü şair Cezmi Ersöz'ün 'Sevdiklerinizin Seçtiği Şiirler-Kalbimde Bir Şiir Gizli' isimli kitabı, Tekin Yayınevi etiketiyle 1 Nisan'da raflardaki yerini alacak. İki senede oluşan antoloji niteliğindeki çalışma, Türkiye'nin en ünlü 115 isminin seçtiği birbirinden popüler şiirlerden oluşuyor.

ÖLENLERE İTHAF EDİLDİ

Sevdiğimiz ünlüler hakkında ipuçları da veren kitap için Hülya Koçyiğit Can Yücel imzalı 'Öyle Sabah Uyanır Uyanmaz Yataktan Fırlama' şiirini seçti. Türkan Şoray tercihini Edgar Allen Poe'nun 'Annabel Lee'sinden, Çağan Irmak ise Attila İlhan'dan 'Solgun Bir Gül Dokununca' isimli şiirden yana kullandı. Bu arada Leman Sam, kitap için seçtiği Cezmi Ersöz imzalı 'Cehennem Meleği' adlı şiiri 'Taşra' adıyla albümüne de koydu. Ersöz kitabı, antolojiye katkı sağladıktan sonra vefat eden şair Hulki Aktunç ve yönetmen Yusuf Kurçenli'ye ithaf etti. Ersöz kitabın önsözüne "Şiir, şarkının sol anahtarı gibidir. Sahnenin perde aralığında öylece durur. Kalemlerde ince bir çizginin izdüşümüdür" diye yazdı.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Türkiye'nin 115 Ünlü İsmi Şairini Seçti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement